۱۲/۰۹/۱۳۸۶

اربعین حسینی

فرارسیدن اربعین سید و سالار شهیدان ، ابا عبد الله الحسین (ع) بر عاشقان ولایت تسلیت باد


بک گراند زیر ؛ ویژه ماه محرم و صفر تقدیم به شما دوستان عزیز و گرامی ...

(با کلیک بر روی تصویر بالا می توانید آن را در اندازه 768 * 1024 مشاهده کنید . سپس راست کلیک کرده و گزینه Set as Background را انتخاب نمایید)


به مناسبت ماه محرم و صفر که به فرموده امام خمینی این دو ماه ، اسلام را پس از گذشت بیش از 1400 سال زنده نگه داشته است و عزاداری امام حسین (ع) و 72 یار که باوفایش با گذشت 14 قرن از واقعه کربلا همه ساله با شور بیشتری نسبت به گذشته برگزار می گردد ؛ تصمیم گرفتم تعدادی فایل صوتی را به صورت MP3 آپلود کنم تا عزیزانی که به این نوع فایل ها دسترسی ندارند ، منبع خوبی برای دانلود داشته باشند .

این فایل ها زیباترین نواهای خوانده شده ویژه ماه محرم و صفر است که تعدادی از آن ها ترانه و تعدادی دیگر مداحی هستند . پیشنهاد می کنم همه را دانلود کنید و شنیدن هیچ کدام را از دست ندهید .


آقام حسین + آقامون دلبره + علی اکبر + علی اصغر + بوی سیب + با عاشورا می گریم + داغ ازلی + دورم از خویش مکن

عشق من + شبای بی تو + یا حسین + یا حسین غریب مادر + یا رقیه + یا زینب + کربلا + مانده ام تنها + عاشورا + بوی محرم

ای حسین جان + ساقی تشنگان + عمو جان


محرم امسال تعدادی عکس گرفتم که با کلیک بر روی عکس زیر می توانید آن ها را مشاهده کنید :

۱۲/۰۷/۱۳۸۶

عکس ماهواره ای زیبا از خلیج فارس

.:: Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf ::..
(برای مشاهده عکس کامل ، بر روی آن کلیک کنید)

تاریخچه ای کوتاه و خواندنی از عدد صفر

يكي از معمول‌ترين سوال‌هايي كه مطرح مي‌شود اين است كه چه كسي صفر را كشف كرد؟ البته براي جواب دادن به اين سوال به دنبال اين نيستيم كه بگوييم شخص خاصي صفر را ابداع و ديگران از آن زمان به بعد از آن استفاده مي‌كردند.

اولين نكته شايان ذكر در مورد عدد صفر اين است كه اين عدد دو كاربرد دارد كه هر دو بسيار مهم تلقي مي‌شود يكي از كاربردهاي عدد صفر اين است كه به عنوان نشانه‌اي براي جاي خالي در دستگاه اعداد (جدول ارزش مكاني اعداد) بكار مي‌رود.
بنابراين در عددي مانند 2106 عدد صفر استفاده شده تا جايگاه اعداد در جدول مشخص شود كه بطور قطع اين عدد با عدد 216 كاملا متفاوت است.

دومين كاربرد صفر اين است كه خودش به عنوان عدد بكار مي‌رود كه ما به شكل عدد صفر از آن استفاده مي‌كنيم. هيچكدام از اين كاربردها تاريخچه پيدايش واضحي ندارند. در دوره اوليه تاريخ كاربرد اعداد بيشتر بطور واقعي بوده تا عصر حاضر كه اعداد مفهوم انتزاعي دارند. بطور مثال مردم دوران باستان اعداد را براي شمارش تعداد اسب‌ها بكار مي‌بردند و در اينگونه مسائل هيچگاه به مساله‌اي برخورد نمي‌كردند كه جواب آن صفر يا اعداد منفي باشد.

بابلي‌ها تا مدت‌ها در جدول ارزش مكاني هيچ نمادي را براي جاي خالي در جدول بكار نمي‌بردند. مي‌توان گفت از اولين نمادي كه آنها براي نشان دادن جاي خالي استفاده كردن گيومه (") بود. مثلا عدد 6 نمايش‌دهنده 2106 بود. البته بايد در نظر داشت كه از علائم ديگري نيز براي نشان دادن جاي خالي استفاده مي‌شد وليكن هيچگاه اين علائم به عنوان آخرين رقم آورده نمي‌شدند، بلكه هميشه بين دو عدد قرار مي‌گيرند بطور مثال عدد "216 را با اين نحوه علامت‌گذاري نداريم. به اين ترتيب به اين مطلب پي مي‌بريم كه كاربرد اوليه عدد صفر براي نشان دادن جاي خالي اصلاً به عنوان يك عدد نبوده است.

البته يونانيان هم خود را از اولين كساني مي‌دانند كه در جاي خالي، صفر استفاده مي‌كردند اما يونانيان دستگاه اعداد (جدول ارزش مكاني اعداد) مثل بابليان نداشتند. اساسا دستاوردهاي يونانيان در زمينه رياضي بر مبناي هندسه بوده و به عبارت ديگر نيازي نبوده است كه رياضيدانان يوناني از اعداد نام ببرند زير آنها اعداد را بعنوان طول خط مورد استفاده قرار مي‌دادند.

البته بعضي از رياضيدانان يوناني ثبت اطلاعات نجومي را بر عهده داشتند. در اين قسمت به اولين كاربرد علامتي اشاره مي‌كنيم كه امروزه آن را به اين دليل كه ستاره‌شناسان يوناني براي اولين بار علامت صفر را براي آن اتخاذ كردند، عدد صفر مي‌ناميم. تعداد معدودي از ستاره‌شناسان اين علامت را بكار بردند و قبل از اين كه سرانجام عدد صفر جاي خود را بدست آورد، ديگر مورد استفاده قرار نگرفت و سپس در رياضيات هند ظاهر شد.

هنديان كساني بودند كه پيشرفت چشمگيري در اعداد و جدول ارزش مكاني اعداد ايجاد كردند هنديان نيز از صفر براي نشان دادن جاي خالي در جدول استفاده مي‌كردند.

اكنون اولين حضور صفر را به عنوان يك عدد مورد بررسي قرار مي‌دهيم اولين نكته‌اي كه مي‌توان به آن اشاره كرد اين است كه صفر به‌هيچ‌وجه نشان‌دهنده يك عدد بطور معمول نمي‌باشد. از زمان‌هاي پيش اعداد به مجموعه‌اي از اشياء نسبت داده مي‌شدند و در حقيقت با گذشت زمان مفهوم صفر و اعداد منفي كه از ويژگي‌هاي مجموعه اشياء نتيجه نمي‌شدند، ممكن شد.

هنگامي‌كه فردي تلاش مي‌كند تا صفر و اعداد منفي را بعنوان عدد در نظر بگيريد با اين مشكل مواجه مي‌شود كه اين عدد چگونه در عمليات محاسباتي جمع، تفريق، ضرب و تقسيم عمل مي‌كند. رياضيدانان هندي سعي بر آن داشتند تا به اين سوال‌ها پاسخ دهند و در اين زمينه نيز تا حدودي موفق بوده‌اند.

اين نكته نيز قابل ذكر است كه تمدن ماياها كه در امريكاي مركزي زندگي مي‌كردند نيز از دستگاه اعداد استفاده مي‌كردند و براي نشان دادن جاي خالي صفر را بكار مي‌برند. بعدها نظريات رياضيدانان هندي علاوه بر غرب، به رياضيدانان اسلامي و عربي نيز انتقال يافت. فيبوناچي، مهمترين رابط بين دستگاه اعداد هندي و عربي و رياضيات اروپا مي‌باشد.


معرفی وب سایت Spaceflight Now | مرجع پروازهاي فضايي‌


انديشه سفر به فضا و اكتشافات نجوم و فضانوردي هميشه براي انسان جذاب بوده است.

در اين رابطه نيز در جهان شبكه‌هاي ‌اطلاع‌رساني تعداد بسيار زيادي وب سايت علمي معتبر وجود دارد.

از صفحاتي كه توسط آژانس‌هاي فضايي براي هر ماموريت ‌طراحي مي‌شود تا مجموعه‌اي از پايگاه‌هاي خبري، اما اگر مي‌خواهيد از آخرين رويدادهاي فضايي و همچنين آخرين اكتشافات ‌نجومي اطلاعات به روز و معتبري در اختيار داشته باشيد توصيه مي‌كنيم اين سايت را از دست ندهيد. ‌

‌www.spaceflightnow.com يكي از اصلي‌ترين مراجع براي كسب خبر از دنياي نجوم و فضا است. در اين ‌وبگاه، شما مي‌توانيد آخرين رويدادها و اخبار را از ماموريت‌هاي فضايي، پرتاب‌ها، كشفيات جديد و مواردي مانند آن بپاييد.

طراحي ساده وبگاه باعث امكان استفاده راحت از داده‌هاي معتبر و اصلي اين پايگاه مي‌شود.

‌اطلاعات منتشر شده در اين پايگاه از سوي منابع رسمي و دانشمندان برجسته تامين مي‌شود و سپس توسط گروهي از ‌روزنامه‌نگاران علمي بازنويسي و منتشر مي‌شود.

گزارش‌هاي لحظه به لحظه از پرواز شاتل‌ها و راهپيمايي‌هاي فضايي ‌همراه با انتشار تصاوير و فيلم‌هاي مرتبط از ديگر خدمات اين‌ وب سايت است.

‌اگر علاقمند به عضويت در اين وبگاه باشيد مي‌توانيد با پرداخت مبلغ اندكي از خدمات آن كه شامل تماشاي ويدئو‌هاي به ‌روز و مرتبطي از رويدادهاي فضايي است بهره‌مند شويد.

‌اين وبگاه نسخه نجومي به نام‌ ‌Astronomynow.com هم دارد كه صرفا به پوشش رويدادهاي اخترشناسي مي‌‌پردازد اما در نسخه اصلي مي‌توانيد به هردو گروه اخبار و رويدادهاي دسترسي پيدا كنيد.

اين وبگاه با توجه به گروه حرفه‌اي ‌توليد آن و از سوي ديگر ارتباط با اصلي‌ترين مراكز علمي و پژوهشي توانسته است جايگاه بسيار با ارزشي در جهان خبرهاي ‌فضايي به خود اختصاص دهد و بتواند به سوالات بسياري از مردم در اين زمينه پاسخ دهد.‌در بخش ديگري از اين وبگاه مي‌توانيد برنامه پرواز‌هاي پيش رو و پرتاب ماهواره‌ها يا سفاين فضايي را ببينيد و از ‌ماموريت‌هايي كه هم اكنون در مدار زمين در حال انجام است اطلاعات كسب كنيد.

اگر علاقه‌مند به دنياي جذاب فیزیک (شاخه نجوم) هستيد حتما سري به اين وبگاه بزنيد.

۱۲/۰۴/۱۳۸۶

کشف مخلوقات عجیب در اعماق 1000 متری آبهای اقیانوس منجمد جنوبی

جلوه ای ازعظمت خدا

گروهی از دانشمندان بین المللی موفق شدند مخلوقات اسرارآمیز اعماق اقیانوس منجمد جنوبی را در عمق بیش از هزار متر مشاهده و از این موجودات فیلمبرداری کنند.
سه کشتی آزمایشگاهی متشکل از محققان بین المللی با هدف کشف اسرار انواع حیات در اعماق بیش از هزار متری آبهای اقیانوس منجمد جنوبی به این منطقه اعزام شدند و با خود تصاویر بسیار شگفت انگیزی از مخلوقات زیر آب را به استرالیا آوردند.


براساس گزارش رویترز، در این خصوص مارتین ریدل، رئیس هیات کشتی تحقیقاتی Aurora Australis که با همکاری کشتی فرانسوی Astrolabe و کشتی ژاپنی Umitaka Maru به کاوش در اعماق اقیانوس منجمد جنوبی پرداختند، توضیح داد: "ما در این تحقیق کرمهای غیرعادی، حلزونهای غول پیکر، عنکبوتهای دریایی بسیار بزرگی که شبیه به بشقاب هستند و ستاره های دریایی عظیم الجثه ای را مشاهده کردیم. بسیاری از حیواناتی که در تاریکی زندگی می کنند و از دیده ها پنهان هستند بسیار عجیب به نظر می رسند."


این محققان توانستند حیوانات ساکن اعماق آبها را در خاستگاه طبیعی آنها مشاهده کنند. در حدود 25 درصد از این ارگانیسمهایی که دانشمندان از آنها فیلمبرداری کرده اند، تاکنون ناشناخته بودند.

۱۲/۰۲/۱۳۸۶

تصویری از لحظه شکستن لامپ

۱۱/۲۸/۱۳۸۶

تولید قند بدون کربوهیدرات و 2 هزار بار شیرین‌تر از شکر توسط یک ایرانی

دانشمند ایرانی دانشگاه ویسکونسین آمریکا تحولی بنیادین در صنایع غذایی جهان ایجاد کرده است. تولید پروتئینی در حجم انبوه که در عین عدم وجود کربوهیدرات در آن 2000 بار شیرینتر از شکر باشد نوید دهنده انقلابی نوین در دنیای پزشکی و صنایع غذایی خواهد بود.

دکتر فریبا اسدی پورتر دانشمند ایرانی دانشگاه ویسکونسین آمریکا گفت : پروتئین Brazzein از میوه ای خوردنی با تاریخچه طولانی مدت در رژیم غذایی آفریقاییها به دست می آید. ویژگی منحصربفرد این پروتئین به عنوان قندی تجاری اندازه کوچک (53 آمینو اسید)، پایداری در برابر تغییرات دمایی و pH محیط و در نهایت شباهت به قندی چون ساکاروز است اما تولید آن در حجم انبوه فرآیندی پیچیده است که در این پروژه موفق به ابداع روشی موثر برای تولید انبوه آن شده ایم.

وی افزود: از سال 1996 یعنی از حدود 12 سال قبل کار بر روی این پروژه را با هدف ایجاد تحولی بنیادین در صنایع غذایی و پزشکی جهان آغاز کردیم و اکنون در آستانه به سرانجام رساندن آن قرار داریم.

وی گفت : در این پروژه بر آن شدیم تا قند طبیعی Brazzein را در باکتری معروف Ecoli تولید کنیم. ما به این نتیجه رسیده بودیم که این پروتئین به جهت کوچک بودن بیش از حد، قابلیت تولید در باکتریها را ندارد و این فناوری نوین در حقیقت ارایه راهی برای تولید این پروتئین در باکتری است.

Brazzein که از گیاه بومی در غرب آفریقا به دست می آید با استفاده از تکنیک دکتر فریبا اسدی به زودی به تولید انبوه و جهانی رسیده و بدین ترتیب یکی از بزرگترین معماهایی که سالها ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده بود برطرف می شود.
این دانشمند ایرانی ادامه داد : برای نخستین بار در سال 1998 این پروتئین را در آزمایشگاه تولید کردم ولی مقدار آن ناچیز بود و اکنون به روش موثری برای تولید انبوه آن دست یافته ام.

وی در تشریح این دستاورد گفت : این پروتئین آنجا اهمیت خود را نشان می دهد که در عین عدم وجود هیچ گونه کربوهیدرات در آن هر گرم آن معادل 2 کیلوگرم شکر شیرینی دارد!

دکتر اسدی با اشاره به موفقیت آمیز بودن کلیت این پروژه گفت : اکنون شرکتی در آمریکا بر آن شده است تا این دستاورد آزمایشگاهی را به کارخانه و تاسیسات صنعتی برده و در آنجا آن را به تولید انبوه برساند.

این دانشمند ایرانی افزود : دولت آمریکا کمک هزینه ای بالغ بر 5/1 میلیون دلار و دانشگاه ویسکونسین 50 هزار دلار برای اجرای این پروژه اختصاص داده اند.

این قند استثنایی و فوق العاده شیرین به عنوان نخستین عامل شیرین کننده طبیعی و رقیب جدی برای نمونه های مشابه مصنوعی نظیر aspartame و sucralose معرفی شده است.

اسدی در ادامه گفت : گیاهی که پروتئین مذکور از آن حاصل شده است به صورت طبیعی در کشورهای غرب آفریقا نظیر کامرون و گابن یافت می شود و بنابه دلایلی ناشناخته در خارج از این محیط امکان رشد ندارد. این گیاه مرا به یاد گیاهی همچون "گز" در ایران می اندازد که به خاک، آب و هوا و وجود حشرات خاص برای رشد نیاز دارد.



پروتئین تولیدی محقق ایرانی آنجا اهمیت خود را نشان می دهد که در عین عدم وجود هیچ گونه کربوهیدراتی

هر گرم آن معادل 2 کیلوگرم شکر شیرینی دارد!





دکتر فریبا اسدی پورتر در یک نگاه :

Fariba M. Assadi-Porter
Assistant scientistUniversity of Wisconsin-MadisonPostdoctoral training, University of Wisconsin-MadisonPh.D. University of Wisconsin-Madison, Medical school
دکتر فریبا اسدی پروتر متولد اراک بوده و پس از اخذ مدرک دیپلم از این شهر راهی آمریکا شده تا در دانشگاه ویسکونسین ادامه تحصیل دهد.
وی در این دانشگاه در رشته بیوشیمی مشغول به تحصیل شده و مدرک دکتری خود را نیز در رشته بیوفیزیک از دانشکده پزشکی این دانشگاه اخذ کرده است.
دکتر اسدی عضو دپارتمان زیست شیمی دانشگاه ویسکانسین آمریکا بوده و افتخاراتی نظیر عضویت در انجن نشان ملی کلید طلایی آمریکا و چند انجمن مهم علمی و تحقیقاتی را در پرونده خود داشته و چندین پژوهش و دستاورد در خصوص Brazzein نیز به نام خود ثبت کرده است.






برای یافتن متن کامل این مقاله علمی بر روی لینک زیر کلیک کنید :
متن منتشر شده در قالب PDF : کلیک کنید


۱۱/۱۸/۱۳۸۶

MSN سال 1996 چه شکلی بود ؟

تصوير زیر نمايي از سايت MSN.com وابسته به مايكروسافت را در اولين روزهاي بعد از افتتاح در سال 1996 نشان مي دهد .

۱۱/۱۷/۱۳۸۶

كشف 25 راز موناليزا با يك دوربين منحصر به فرد

در سال 1969، پسربچه 11 ساله پاريسي با نام پاسكال كوته (Pascal Cotte) كارت متروي مادرش را قرض گرفت تا خود را به موزه لوور برساند و به گفته مادرش زيباترين نقاشي دنيا را به چشم ببيند. پسربچه آنقدر جلوي تابلوي نقاشي موناليزا ايستاد تا مسوول موزه مجبور شد برايش يك صندلي ببرد.
سي و پنج سال بعد كوته كه ديگر يك مهندس شده بود باز هم سه ساعت را جلوي اين شاهكار هنري سپري كرد، اما اين بار با يك دوربين بزرگ و با كشف اسرار مهمي از اين تابلوي پررمز و راز. بدين ترتيب و به كمك آن دوربين او توانست تصاويري مختلف از اين تابلو را به انضمام چشم‌ها، دهان و دست‌هاي موناليزا در ابعاد بزرگ بگيرد و از چهارشنبه گذشته در نمايشگاه مترئون سانفرانسيسكو در معرض ديد بگذارد.مطالعات طولاني‌مدت روي تابلوي موناليزا، كوته را به سمت طراحي و ساخت اين دوربين سوق داد كه با وضوح 250 مگاپيكسلي، از 13 طيف نوري براي تهيه عكس استفاده مي‌كند.دوربين ياد شده با بهره‌برداري از فناوري مادون قرمز ( Infrared) و همچنين روشن و واضح كردن تصاوير، تابلو نقاشي را اسكن كرده و به‌صورت مجازي، لايه‌هاي روغن جلا را كه در سال‌هاي متوالي روي آن زده شده، ورقه ورقه مي‌كند و به عمق نقاشي نفوذ كرده و به سطح رنگ روغني كه لئوناردو داوينچي از آن استفاده كرده مي‌رسد.
در تصاوير گرفته شده توسط اين دوربين، به طور مثال درخت‌ها سبزتر و آسمان آبي‌تر به نظر مي‌آيند. به اين ترتيب كوته با استفاده از تصاوير اين دوربين، توانسته بدون صدمه‌زدن به تابلو و به صورت مجازي به عمق نقاشي نفوذ كرده و با رسيدن به سطح رنگ روغن آن به اسرار نقاشي اين هنرمند بزرگ پي ببرد. كوته در نمايشگاه "اسرار موناليزا منتشر شد" در سانفرانسيسكو و با حضور هزاران تماشاگر مشتاق، 25 مورد از رموز اين نقاشي را كه سال‌هاست در هاله‌اي از ابهام قرار دارد، فاش كرد و به شرح مطالعات خود پرداخت.
وي در افتتاحيه اين نمايشگاه گفت: تابلوي موناليزا همانند يك آهن‌ربا افراد را به خود جلب مي‌كند و اكثر مردم دوست دارند اين تابلو را به چشم خود ببينند.بسياري از افراد كه براي مشاهده اين تابلو به موزه لوور مي‌آيند چيز زيادي دستگيرشان نمي‌شود و حتي نمي‌فهمند كه چرا موناليزا بهترين تابلوي نقاشي جهان است.كوته در سال 2004، با دوربين 240 مگاپيكسلي خود از موناليزا عكس‌هاي بسياري گرفت. وي با دقتي كه ساعت‌ها وقت گرفت توانست با استفاده از طيف‌هاي نوري مختلف از مادون قرمز تا ماوراء بنفش، 13 عكس از اين تابلو بگيرد.اين تصاوير به خاطر وضوح و قدرت تفكيكي كه دارند، حجم حافظه بسياري اشغال مي‌كنند، به طوري كه 13 تصوير مزبور حدود 22 گيگابايت حجم دارند و هر تصوير آن شامل 15 هزار نقطه در هر اينچ است.
وي پس از گرفتن عكس‌ها، براي آناليز و مشاهده تصاويري كه توسط امواج مادون قرمز و ماوراء بنفشي گرفته شده و معمولا تنها توسط حشرات قابل رويت هستند، 3 هزارساعت وقت گذاشت.
كوته مي‌گويد كه 25 مورد از رمزهاي موناليزا را از زير چندين لايه روغن جلا و پس از سال‌ها تعمير و رفو كشف كرده است.تصاويري كه توسط امواج مادون قرمز گرفته شده اند، لبخند صاحب تصوير اين تابلوي نقاشي را بزرگ‌تر و واضح‌تر نشان مي‌دهند. كوته حتي معتقد است كه با كمك اين دوربين مي‌توان طرح مقدماتي لئوناردو داوينچي را نيز كه قبل از تكميل نقاشي توسط رنگ روغن روي تابلو كشيده است، مشاهده كرد. اما بزرگ‌ترين كشف كوته در مورد ابرو و موژه‌هاي شخصيت نقاشي شده در اين تابلو است.

وي مي‌گويد: من يك مهندس هستم و همه‌چيز را به شكل منطقي خود مي‌بينم. هميشه فكر مي‌كردم كه چرا ابرو و مژه در اين نقاشي واضح نيست و چرا نقاشي با اين مهارت و تبحر نبايد به اين جزييات اهميت بدهد؟!وي مي‌افزايد: روزي با خودم گفتم اگر تنها يك تار ابرو يا يك مژه روي اين تابلو پيدا كنم، در حقيقت مدرك بزرگي در دست خواهم داشت كه ثابت مي‌كند لئوناردو داوينچي براي شخصيت نقاشي خود مژه و ابرو كشيده است. اين موردي است كه تا آن موقع كسي كشف نكرده بود. سرانجام كوته در يكي از عكس‌هايي كه از چشم‌هاي اين نقاشي گرفته بود يك تار ابرو يافت. وي مي‌گويد: اگر از نزديك به چشمان موناليزا نگاه كنيد، ترك‌هايي را در اطراف چشم آن مي‌بينيد كه بسيار ريز و تقريبا نامعلوم هستند و اين نشان مي‌دهد كه قسمت چشم اين نقاشي توسط مسوول يا مرمت‌گر آن پاك شده و موژه‌ها و ابروهاي آن نيز به خاطر اين دست‌كاري‌ها محو شده است.

دوربين بسيار دقيق كوته وي را تشويق كرده تا در مورد جزييات بيش‌تر اين شاهكار هنري كه هميشه اسراري در پس پرده داشته، بيش‌تر تحقيق كند. سطح مادون قرمز اين تصوير نشان مي‌دهد كه انگشت‌هاي دست چپ موناليزا، در ابتدا در يك جاي ديگر، غير از محل كنوني خود كشيده شده بودند. كوته مي‌گويد: تغيير محل اين انگشت‌ها روي تابلو به خاطر تغيير وضعيت لباس شخصي است كه مدل نقاشي لئوناردو داوينچي شده است.
وي مي‌افزايد: بسياري از افراد روي اين نكته كار كرده‌اند و به نتيجه خاصي نرسيدند اما به نظر من دليل موجه آن است كه مكان قبلي مچ دست چپ روي پوششي قرار داشت كه روي شكم موناليزا بود و به نظر من اين يك كشف بسيار بزرگ است.
با استفاده از عكس‌ها ديده مي‌شود كه رنگ پوست موناليزا صورتي كم‌رنگ و فضاي پشت او آبي‌روشن است در حالي كه وقتي به تابلو نگاه مي‌كنيد رنگ آن خاكستري-سبز ديده مي‌شود.

كوته گفت: لبخند ژوكوند اصلي موناليزا، بسيار عميق‌تر از آن چيزي است كه به نظر مي‌رسد و در حقيقت اين لبخند تمام صورت موناليزا را گرفته بوده است. از ديگر اسراري كه توسط اين محقق كشف شده اين است كه قسمت آرنج موناليزا دستكاري شده است. اين قسمت در سال 1956 توسط شخصي كه با سنگ به تابلو زده، مخدوش شده بود.
همچنين همان پوششي كه قسمت زانوي موناليزا را پوشانده، قسمت شكم وي را نيز پوشانده است.


منبع: CNN و PRnews Wire

نسل 3 ؟!

استفاده از عدد پی درساخت تخت جمشید

مهندسان هخامنشي راز استفاده از عدد پي 3.14 را دو هزار و 500 سال پيش كشف كرده بودند.

آنها در ساخت سازه هاي سنگي و ستون هاي مجموعه تخت جمشيد كه داراي اشكال مخروطي است، از اين عدد استفاده مي كردند.عدد پي( ۳.۱۴) در علم رياضيات از مجموعه اعداد طبيعي محسوب مي شود. اين عدد از تقسيم محيط دايره بر قطر آن به دست مي آيد. كشف عدد پي جزو مهمترين كشفيات در رياضيات است.
كارشناسان رياضي هنوز نتوانسته اند زمان مشخصي براي شروع استفاده از اين عدد پيش بيني كنند.
عده زيادي، مصريان و برخي ديگر، يونانيان باستان را كاشفان اين عدد مي دانستند اما بررسي هاي جديد نشان مي دهد هخامنشيان هم با اين عدد آشنا بودند.

«عبدالعظيم شاه كرمي» متخصص سازه و ژئوفيزيك و مسئول بررسي هاي مهندسي در مجموعه تخت جمشيد در اين باره،‌ گفت:
«بررسي هاي كارشناسي كه روي سازه هاي تخت جمشيد به ويژه روي ستون هاي تخت جمشيد و اشكال مخروطي انجام گرفته؛ نشان مي دهد كه هخامنشيان دو هزار و 500 سال پيش از دانشمندان رياضي دان استفاده مي كردند كه به خوبي با رياضيات محض و مهندسي آشنا بودند. آنان براي ساخت حجم هاي مخروطي راز عدد پي را شناسايي كرده بودند.»

دقت و ظرافت در ساخت ستون هاي دايره اي تخت جمشيد نشان مي دهد كه مهندسان اين سازه عدد پي را تا چندين رقم اعشار محاسبه كرده بودند.
شاه كرمي در اين باره گفت: «مهندسان هخامنشي ابتدا مقاطع دايره اي را به چندين بخش مساوي تقسيم مي كردند. سپس در داخل هر قسمت تقسيم شده، هلالي معكوس را رسم مي كردند. اين كار آنها را قادر مي ساخت كه مقاطع بسيار دقيق ستون هاي دايره اي را به دست بياورند.



محاسبات اخير، مهندسان سازه تخت جمشيد را در محاسبه ارتفاع ستون ها، نحوه ساخت آنها،‌ فشاري كه بايد ستون ها تحمل كنند و توزيع تنش در مقاطع ستون ها ياري مي كرد. اين مهندسان براي به دست آوردن مقاطع دقيق ستون ها مجبور بودند عدد پي را تا چند رقم اعشار محاسبه كنند.»



هم اكنون دانشمندان در بزرگ ترين مراكز علمي و مهندسي جهان چون «ناسا» براي ساخت فضاپيماها و استفاده از اشكال مخروطي توانسته اند عدد پي را تا چند صد رقم اعشار حساب كنند. بر اساس متون تاريخ و رياضيات نخستين كسي كه توانست به طور دقيق عدد پي را محاسبه كند، «غياث الدين محمد كاشاني» بود. اين دانشمند ايراني عدد پي را تا چند رقم اعشاري محاسبه كرد. پس از او دانشمنداني چون پاسكال به محاسبه دقيق تر اين عدد پرداختند.
دانشمندان با استفاده از رايانه هاي بسيار پيشرفته به محاسبه اين عدد مي پردازند.
شاه كرمي با اشاره به اين موضوع كه در بخش هاي مختلف سازه تخت جمشيد، مقاطع مخروطي شامل دايره، بيضي، و سهمي ديده مي شود، گفت: «به دست آوردن مساحت، محيط و ساخت سازه هايي با اين اشكال هندسي بدون شناسايي راز عدد پي و طرز استفاده از آن غيرممكن است.»
داريوش هخامنشي بنيان گذار تخت جمشيد در سال 521 پيش از ميلاد دستور ساخت تخت جمشيد را مي دهد و تا سال 486 بسياري از بناهاي تخت جمشيد را طرح ريزي يا بنيان گذاري مي كند.

اين مجموعه باستاني شامل حصارها، كاخ ها،‌ بخش هاي خدماتي و مسكوني، نظام هاي مختلف آبرساني و بخش هاي مختلف ديگري است. مجموعه تخت جمشيد مهمترين پايتخت مقاومت هخامنشي در استان فارس و در نزديكي شهر شيراز جاي گرفته است .