۵/۲۴/۱۳۸۷

ساحل و موج



ساحل افتاده گفت گرچه بسی زیسته ام

هیچ نه معلوم گشت آه که من کیستم

موج خروشنده ای تیز خرامید گفت

هستم اگر می روم گر نروم نیستم

۲/۳۱/۱۳۸۷

معرفی وب سایت ملك‌الشعراء بهار

اين سايت با مديريت شهين سراج - دكتر زبان و ادبيات فارسي و از شاگردان شارل هانری دو فوشه‌ كور - در پاريس راه‌اندازی شده است. خانم سراج در اين‌باره گفت: سايت را با هماهنگی خانواده اين شاعر معاصر راه‌اندازی كرده ایم.

سايت بهار با بخش‌ها زندگی‌نامه، آثار بهار، بهار شاعر، بهار و سياست، بهار پژوهش‌گر، بهار ترانه‌سرا، بهار روزنامه‌نگار و تصاوير بهار همراه است.


از ديگر قسمت‌های سايت بهار می توان به بهار و خانواده، نامه‌های بهار، ديوان بهار، بهار و معاصران، بهار و انجمن دانشكده و بهار در زبان‌های ديگر (كه در حال حاضر، معرفی اين شاعر به زبان فرانسه را شامل می‌شود) اشاره كرد.

لینک وب سایت ملک الشعراء بهار : www.bahar.fr

----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۲/۲۲/۱۳۸۷

معمای ‌شگفت‌‌انگيز ‌قطرات ‌شبنم‌ بر ‌گلبرگ‌های ‌رز

آيا تا به حال به اين موضوع فكر كرده‌ايد كه چرا قطرات بسيار كوچك شبنم كه روی گلبرگ‌های گل رز ايجاد مي‌شوند، حتی با وارونه كردن شاخه‌های گل هم نمي‌افتند؟ اين معمايی است قديمي كه ساليان طولاني ذهن بسياری از دانشمندان و محققان را به خود مشغول كرده بود، اما بتازگی محققان به يافته‌های جديدی در اين زمينه دست يافته و آن را درخصوص ديگر مواد مصنوعی مورد بررسی و آزمايش قرار داده‌اند.

قطرات شبنم تشكيل شده روی بسياری از برگ‌ها و گل‌ها با كوچك‌ترين لرزش يا ارتعاشی به زمين می‌افتند و به اين ترتيب سطح برگ‌ها را از حشرات بسيار ريز و ذرات گرد و غبار پاك می‌كنند. بسياری از زيست‌شناسان بر اين باورند كه اين فرآيند طبيعی نقش مهمی در پاكسازی سطح برگ‌ها و گلبر‌گ‌ها از آلاينده‌ها دارد.



محققان دريافته‌اند اگرچه گلبرگ‌های رز از ويژگي‌‌های ساختاری مشابه با ديگر انواع گل‌ها برخوردار هستند، اما در ميان سنبله‌های گياه آبراه‌های نسبتا پهنی با شيب ملايم وجود دارد كه عاری از هرگونه پوشش مومی در سطح است. اين سنبله‌ها، ساختار كروی شكلی را در قطرات شبنم تشكيل شده در سطح گلبرگ‌ها به وجود مي‌آورند اما آبی كه به آبراه‌های ميان سنبله‌‌ها نفوذ می‌كند، سبب ايجاد چسبندگي در سطح شده و مانع از حركت قطرات شبنم به اطراف و حتی افتادن آنها می‌شود.
آنها برای استفاده از اين ويژگی‌ در مواد مصنوعی مقداری پليوينيل الكل را در سطح گلبرگ‌های رز قرار دادند و پس از گذشت زمان كوتاهی پوشش پلاستيكی بسيار نازكی را كه در سطح گلبرگ‌ها ايجاد شده بود جدا كردند.

اين غشای نازك پلاستيكی نيز از همان ويژگی‌‌های ساختاری گل‌های رز برخوردار شده بود و می‌توانست حتی در صورت وارونه شدن نيز قطرات كوچكي به قطر 5 3 ميليمتر را در سطح خود نگاه دارد. بنابراين به نظر می‌رسد در ايجاد چسبندگی در مواد مختلف، ويژگي‌های فيزيكی سطح در مقايسه با ويژگي‌های شيميايی آن اهميت بيشتری دارد.



دانشمندان بر اين باورند كه چسبندگی سطح گلبرگ‌های رز نقش مهمي در درخشش قطرات آب در معرض نور خورشيد و به دام انداختن حشرات گرده‌افشان دارد. استفاده از اين ويژگی در ساخت تراشه‌های آزمايشگاهی می‌تواند بسياری از موانع و مشكلات موجود را از ميان بردارد.


Figure 3 Schematic illustrations of a drop of water in contact with the petal of a red rose (the Cassie impregnating wetting state) and a lotus leaf (the Cassie's state). Copyright © 2008 American Chemical Society



متن اصلی خبر در مجله علمی معتبر nature : کلیک کنید

مشاهده آلبوم عکس های گل و برگ (با قطرات طبیعی باران) در آلبوم بهار من : کلیک کنید

----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----

---- وبلاگ خلیج فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۲/۰۹/۱۳۸۷

وقتی عرب خلیج فارس را درک نمی کند !

----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۲/۰۵/۱۳۸۷

کاریکاتور : یک عرب و خلیج فارس !

وقتی عرب ها واقعیت را انکار می کنند ؛ این آب های نیلگون خلیج فارس است که واقعیت را به آن ها می نمایاند !


----- کلیه حقوق این اثر متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۲/۰۲/۱۳۸۷

کاریکاتور گوگل دروغگو !

در کاریکاتور زیر لوگوی Google به Googlie تغییر داده شده . Lie در این کاریکاتور به معنی دروغگو است .

( اثری از : محمدعلی رجبی)
----- کلیه حقوق این تصویر متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

جدیدترین اقدام Google Maps : خلیج ایران

شرکت Google در اقدامی عجیب نام خلیج فارس را به Gulf of Iran تغییر داد !

شرکت گوگل در سرویس نقشه خود با نام Google Maps در قسمت خلیج فارس ؛ نام خلیج ایران را قرار داده است . البته این نام با بزرگ نمایی نقشه دیده خواهد شد .

هم اکنون نقشه زیر را به صورت آن لاین از Google Maps مشاهده کنید :



جدیدترین عکسی که از سرویس Google Maps گرفته شده در زیر قابل مشاهده است :

----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱/۲۹/۱۳۸۷

خلیج فارس و گوگل ارث


دو تکه کردن خلیج فارس توسط Google Earth !
گوگل در نسخه سال 2008 سرویس Google Earth در نقشه های جغرافیایی مربوط به منطقه خلیج فارس، این خلیج را با دو عنوان "خلیج فارس" و "خلیج عربی" مشخص کرده است که به ترتیب در مرز ایران و کشورهای عربی نوشته شده اند.



این اقدام گوگل که بی تردید با فشار کشورهای عربی انجام شده است در فوریه 2008 با اعتراض بسیاری از انجمنها، گروهها و سازمانهای مختلف ایرانیان سراسر دنیا مواجه شد و این نهادها نامه های اعتراض جداگانه ای به مقامات گوگل ارسال کردند که در سایت مذکور نیز اعتراض نامه ای مربوط به فوریه 2008 وجود دارد.




ماجرا از یک SMS شروع شد !

بسیاری کاربران تلفن همراه در روزهای گذشته پیام کوتاهی به این مضمون دریافت کرده اند : "سایت گوگل اسم خلیج فارس را به خلیج عربی تغییر داده است، اگر یک میلیون نفر اعتراض خود را به این آدرس ارسال کنند گوگل مجبور به تغییر این عنوان می شود"



پس از آن هم یک لینک اعتراض نامه قرار گرفته بود .



این نکته قابل توجه است که بر چه اساسی اعلام شده پس از امضای یک میلیون نفر ، گوگل در نرم افزار خود تغییر ایجاد خواهد کرد ؟




دکتر مجتهد زاده : در متن اعتراض نامه چند دروغ نهفته است .

دکتر مجتهدزاده از ایرانیان خواست پس از آگاهی از محتوای متن مربوط به ماجرای اعتراض کاربران ایرانی به گوگل نسبت به امضا یا عدم امضای آن تصمیم گیری کنند.



دکتر پیروز مجتهدزاده، استاد دانشگاه در خصوص ماجرای اعتراض کاربران ایرانی به سایت اینترنتی گوگل و آنچه تقسیم بندی خلیج فارس توسط این سایت خوانده می شود، اظهار داشت : درباره مسائلی که در این خصوص رخ داده ملت ما باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشند.



وی افزود: نخستین نکته ای که باید دراین باره مورد توجه قرار گیرد اینکه شرکت Google Earth و تشکیلات مرتبط با آن هیچگونه ادعایی در خصوص عنوان "خلیج فارس" نداشته و ندارند و بارها نیز در جریان اعلام مواضع خود بر این نکته تاکید کرده اند.



اما آنچه که در نقشه های منتشر شده این سایت اینترنتی وجود داشته و باید تصحیح هم شود اینکه با بزرگ نمایی نقشه ها و ضمن نزدیک شدن به سواحل کشورهای عربی در خلیج فارس عنوان مجعول خلیج عربی به عنوان یک "اصطلاح محلی" عیان می شود.
مجتهدزاده با تاکید مجدد بر لزوم تصحیح عنوان خلیج عربی به هر شکلی که در این سایت اینترنتی وجود داشته باشد، ادامه داد: به هر صورت کلیت منطقه خلیج فارس در نقشه کلی گوگل ارث نیز به درستی با همان عنوان "خلیج فارس" قابل مشاهده است و تنها در هنگام بزرگنمایی و آن هم در سواحل برخی کشورهای عرب ساحلی این دریا عنوان مجعول دیده می شود که قطعا به عنوان نام محلی که این کشورها برای این منطقه به کار می برند ذکر شده است، بنابراین استنباط این نکته که سایت گوگل نام خلیج عربی را جایگزین خلیج فارس کرده به هیچ وجه صحیح نیست.

رئیس موسسه یوروسویک لندن همچنین گفت : نکته دیگری که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد اینکه بنده هم به ارسال نامه های اعتراض آمیز برای تصحیح فوری چنین تحریفاتی معتقدم اما این نامه ها باید نوعی وجاهت قانونی داشته و حاوی استنادات تاریخی، جغرافیایی و حقوقی باشند تا بتوانند یک مجموعه بزرگ جغرافیایی چون گوگل ارث را قانع کند.

وی با ابراز تاسف از گنجانده شدن برخی نکات دروغین در متن نامه ای که هموطنان ایرانی برای دفاع از واقعیات و حقایق تاریخی کشورمان به امضای آن می پردازند، اظهار داشت : متاسفانه متنی که به عنوان اعتراض به این موضوع از سوی سایت گوگل طراحی شده به نوعی خاص تلاش کرده تا تقصیر تحریف عنوان خلیج فارس را متوجه ایرانیان کند! در این متن دو دروغ آشکار وجود دارد. نخست اینکه در آن عنوان شده رضاخان در سال 1935 نام کشور ما را از فارس به ایران تغییر داده که این یک دروغ محض است زیرا این پهنه جغرافیایی همواره در طول تاریخ ایران نامیده شده و خواهد شد.

مجتهدزاده با تاکید بر اینکه این موضوع هیچگونه ارتباطی به مسئله تحریف نام خلیج فارس ندارد، افزود : دروغ دیگری که در متن مذکور وجود دارد این است که درآن به گونه ای تلویحی از ایرانیان خواسته شده تا برای مقابله با تکرار چنین مسائلی عنوان "ایران" را به همان نام قبلی یعنی "فارس" بازگردانند تا شاید از این طریق نام "خلیج فارس" هم تثبیت شود!

رئیس موسسه یوروسویک لندن با بیان اینکه امضا کردن یا امضا نکردن این فرم بر عهده خود ایرانیان است و توصیه ای در این خصوص به هموطنان مان ندارد، یادآور شد : ایرانیان عزیزهمواره باید از محتوا و متنی که امضا می کنند و از دیگران نیز به طور گسترده برای امضای آن دعوت به عمل می آورند آگاهی داشته باشند .




اعتراض نامه به کجا رسید ؟

تصویری که در زیر مشاهده می کنید چند ثانیه پیش از سایت Petitiononline (صفحه اعتراض نامه) گرفته شده است . آخرین آمار 492824 اعتراض است . همان طور که در متن بالا خواندید ؛ امضا کردن یا نکردن این اعتراض نامه به تصمیم خودتان بستگی دارد و کسی شما را به خاطر این کار تشویق یا سرزنش نخواهد کرد .













----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----

---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----

Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱/۲۸/۱۳۸۷

شرکت هواپیمایی ماهان و جعل نام خلیج فارس


شركت هواپیمایی ماهان با پخش تصاویری بر روی مانیتورهای داخل هواپیما که مربوط به برخی پروازهای حاشیه خلیج فارس می شود به جای استفاده از نام خلیج فارس از نام جعلی خلیج عربی استفاده كرده است.

پس از مشاهده این اقدام و اعتراض مسافران، خدمه پرواز از علت بروز این اشتباه اظهار بی اطلاعی كرده‌اند.





در همین رابطه، سخن‌گوی شركت هواپیمایی ماهان با تایید این مساله افزود: ‌«تصاویر نمایش داده شده بر روی مانیتور های موجود در هواپیماهای ایرباس، ماهواره ای است و امکان تغییر در آن وجود ندارد». وی در توجیه این اتفاق تصریح کرد: «این هواپیماها در مسیر های دیگری نظیر دوبی (!) و سوریه نیز پرواز می کنند اما ماهان تلاش می کند تا تصاویر را حذف کند. »



در شرایطی كه كشورهای عربی به دنبال تحریف تاریخ هستند و در این راه موسساتی نظیر نشنال جئوگرافیك را نیز با خود همراه كرده‌‌اند شركت هواپیمایی ماهان نیز با اشتباهی تاسف‌بار از آنان دنباله روی می‌كند.


لینک شرکت هواپیمایی ماهان : Mahan Air




----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱/۲۷/۱۳۸۷

تصاویر گستردن سفره هفت سين در زير آب‌هاي خليج فارس









----- کلیه حقوق این تصاویر متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱/۰۸/۱۳۸۷

هنر نی نوازی

کلیپ زیر مربوط به اجرای هنر نی نوازی توسط استاد حسن کسایی در سال های دور است . از شنیدن صدای نی لذت ببرید ...



۱/۰۳/۱۳۸۷

دو عکس جدید از خلیج فارس

قایق و لنج ها نقل و انتقال مسافران را در خلیج فارس بر عهده دارند :

غروب زیبای خلیج فارس :

تاریخ عکس برداری : 02/01/1387

----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

چگونه بفهمیم که چپ دست هستیم یا راست دست ؟

به همت وبلاگ خلیج فارس تصویری طراحی شده که با امتحان 7 قسمت (در تصویر زیر آورده شده است) ؛

خودتان تشخیص می دهید که چپ دست هستید یا راست دست ؟

دانلود تصویر

----- کلیه حقوق این اثر متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱/۰۱/۱۳۸۷

نوروز 1387 مبارک باد

فرارسیدن نوروز باستانی را خدمت دوستان عزیز تبریک عرض می کنم


امكان گستردن سفره هفت سين در زير آب‌هاي خليج فارس وجود دارد .

از روز اول فروردين ماه‌ سال ‪ ،۸۷‬سفره هفت سين در زير آب‌هاي خليج هميشه فارس ايجاد مي‌شود و گردشگران مي‌توانند لحظه تحويل سال را در كنار سفره هفت سين و در زير آب برگزار كنند.

سفره هفت سين در زير آب‌هاي خليج فارس در ايام تعطيلات نوروزي برقرار است و مسافران جزيره قشم مي‌توانند با استفاده از امكانات غواصي در قشم، در كنار سفره هفت سين عكس يادگاري نيز بگيرند.


و در كدام بهار
درنگ خواهد كرد
و سطح روح پر از برگ سبز خواهد شد؟

(سهراب سپهری)


بهار اومد
گل بابونه اومد
شقایق با دل دیوونه اومد
به غیر تو که پیش یاس و نرگس نبودی
هر که دیدم خونه اومد

(ترانه سرا : عبدالجبار کاکایی + خواننده : فریدون آسرایی)

دانلود موسیقی


امیدوارم سال 1387 برایتان خوش یمن بوده و در این سال موفقیت های ارزنده ای نصیبتان شود



لینک ها :
لحظه تحویل سال 1387 در شهرهای مهم جهان

يادمان های تاريخی و فرهنگی فارس ميزبان ميهمانان نوروزی

----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱۲/۲۸/۱۳۸۶

نظریه جدید در مورد خواب

چرا مى خوابيم؟ آيا خواب به خاطر استراحت و به منظور تجديد قواى بدنى است؟ آيا خواب وظيفه سامان بخشى به تجربيات روزمره بر عهده دارد؟ و يا اينكه خواب به كاركرد مغز نظم مى بخشد؟

بنا به نظريه ى جديدى درباره خواب، تمام اين پرسش ها و فرضيات خطا است. اين نظريه ى جديد، خواب را به عنوان كاركرد بدن براى صرفه جويى در مصرف انرژى و پرهيز از خطر ارزيابى مى كند.


انسان و جانوران حداقل يك سوم از عمر خود را در خواب سپرى مى كنند. پرندگان، خزندگان، دوزيستان و حتا ماهيان و بيش از همه پستانداران به خواب مى روند. در حاليكه يك نوع موش كوچك روزانه بيست ساعت در خواب به سر مى برد، زرافه تنها به دو ساعت خواب نياز دارد. اسب ها تنها در صورت احساس امنيت نيم ساعت بر روى زمين داراز مى كشند و به خواب مى روند.
اما چه عامل و يا عواملى انسان و جانوران به اين رفتار عجيب وادار مى كند؟ در زمان خواب بسيارى از فعاليت هاى مهم بدنى نظير خوردن و نوشيدن، توليد مثل متوقف مى شوند. در اين حالت انسان و جانوران بى دفاع هستند. نياز به خواب ريشه در چه چيز دارد؟ و در ارتباط با "نظريه تكامل انواع" اهميت خواب در چيست؟

نظريات رايج پيرامون خواب
بسيارى از دانشمندان بر اين نظر بوده و هستند كه خواب كاركردهاى مهم حياتى را فراهم و آماده مى كند. در خواب مغز دست به تنظيم فعاليت هاى خود مى زند. حافظه محتويات خود را به يكديگر مربوط كرده و اطلاعات را بايگانى مى سازد. در حين خواب سوخت و ساز بدن بازسازى مى شود و سرانجام سيستم دفاعى بدن تقويت مى گردد.
براى "جرى سيگل" Jerry Siegel ، زيست شناس امريكايى از دانشگاه كاليفرنيا، اين توضيحات معمول درباره خواب كافى و جامع نيستند تا از اين طريق بتوان بدرستى به سودمندى خواب در رابطه با تئورى تكامل پى برد. تاثير خواب بر روى اين كاركردها و روندها بسيار اندك است. بنا به نظر اين زيست شناس امريكايى، در زمان خواب توان حافظه تنها ۱۵ درصد مى تواند افزايش يابد. در زمان بيدارى تمام اين فعاليت هاى بدنى و مغزى بطور موثرتر و همه جانبه تر صورت مى پذيرند.

صرفه جويى و ذخيره انرژى در زمان خواب
نظريه "جرى سيگل" كامل متفاوت از تئورى هاى رايج درباره اهميت خواب براى انسان و جانوران است. او در توضيح نظريه خود در مجله علمى New Scientist عنوان مى كند كه تمام فعاليت ها بدنى تابع اصل صرف جويى انرژى هستند و تنها در روند تكامل انواع پس از گذشت زمانهاى طولانى توسعه يافته اند.
براى توضيح آسان تر نظريه خود، "جرى سيگل" دست به ذكر نمونه هايى از دنياى جانوران مى زند. بطور مثال يك خفاش قهوه اى كوچك در روز حدود بيست ساعت مى خوابد و تنها در غروب به مدت كوتاهى بيدار است. درست در زمانى كه خوراك اصلى او يعنى "مگس ها" نيز فعال و بيدار هستند. براى "سيگل" دقيقاً اين نوع فعاليت معناى واقعى خواب را بيان مى كند. صرفه جويى و ذخيره انرژى در خواب بدين منظور صورت مى گيرد تا كه جانور براى انجام مهمترين فعاليت هاى حياتى كامل سرحال و آماده باشد.
اين توضيح در مورد "شير" نيز صادق است. براى ادامه تكامل خود اين جانور درنده نيز كارى جز خوردن و توليد مثل و نگهدارى از بچه هاى خود ندارد. پس از شكار و پرورش بچه هاى خود، شيرها نيز ۱۴ ساعت از روز را در خواب به سر مى برند. و اين همه به خاطر جلوگيرى از هدر دادن انرژى است.
"جرى سيگل" از اين نيز گامى فراتر نهاده و مدعى است كه خوابيدن نه تنها به معناى حفظ انرژى است، بلكه در زمان خواب امنيت براى جانوارن بيش از زمان بيدارى بيهوده است. در خواب كسى نمى تواند خود را مجروح كند. بدين لحاظ خواب در مجموع مسئله اى اقتصادى است. "هر كس كه توان و الزامات خوابيدن را دارد، به خواب نيز مبادرت مى ورزد." بطور نمونه شير بيشتر و فيل كمتر به خواب مى رود، زيرا كه فيل ها در تمام روز در جستجوى خوراك هستند.

خواب به مثابه وضعيت آمادگى
آيا بنا به اين نظريه خواب تنها به معناى شرايط و حالت آمادگى بدن است؟ "يورگن تسولى" Jürgen Zully پژوهشگر خواب در دانشگاه "رگنزبورگ" معتقد است كه اين نظريه در مورد انسان صادق نيست، چرا كه انرژى صرفه جويى شده به ازاى هشت ساعت خواب انسان تنها به اندازه يك قطعه نان كوچك است. براى وى خواب همچنان به مثابه استراحت فعال است. در زمان خواب توليد هورمون ها يى كه براى رشد ضرورى اند، صورت مى پذيرد و سيستم دفاعى بدن و عمل هضم تقويت شده و مغز دست به بازبينى خود مى زند. "جرى سيگل" با نظريه خود بيش از هر چيز به بحث هاى علمى پيرامون خواب دامن زده است و نظرات قديمى درباره اين پديده اسرار آميز را به چالش كشيده است.


----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱۲/۲۵/۱۳۸۶

سال 1386 در اینترنت چه خبر بود ؟

بررسي مهمترين اخبار سال 1386 در دنياي اينترنت


16فروردين (5 آوريل)
شركت ياهو سرويس Yahoo Alpha را مورد آزمايش قرار داد. سرويسي كه طي آن كاربران موتور جستجوگر ياهو مي‌توانند نتايج جستجو خود را به خصوص در ستون نتايج ويژه سفارشي كرده و مطابق با نياز خود منابع جستجو را تغيير دهند.

30 فروردين (19 آوريل)
شركت امنيتي كلاه سفيد (White Hat) يكي از جنجالي‌ترين گزارشات خود را در اين روز در اختيار خبرگزاري‌ها قرار داد. در اين گزارش كه از طريق سيستم‌هاي كنترل نا محسوس سايت‌هاي معروف و پر بيننده اينترنتي به دست آمده بود، هشت سايت از ده سايت پر بيننده شبكه اينترنت داراي نقاط آسيب پذير خطرناك اما بسيار پيش پا افتاده‌اي گزارش شدند. از جمله اين سايت‌ها مي‌توان به سايت شركتeBay اشاره كرد.

4 ارديبهشت (24آوريل)
شركت نينتندو براي آنكه از كورس رقابت با كنسول‌هاي بازيX-Box مايكروسافت و 3PS شركت سوني جا نماند، سرويس اينترنتي ويژه اي براي كاربران كنسول بازيWii راه‌اندازي كرد. در اين سرويس كاربران مي‌توانند از طريق شبكه اينترنت و كنسول بازي خود، در بازي‌هاي گروهي آنلاين شركت كرده و همچنين نسخه‌هاي جديد بازي‌هاي اين كنسول را خريداري كنند.
همچنين در اين روز شركت مكافي، توليد كننده برنامه‌هاي امنيتي، نرم‌‌افزار جديدي را به مجموعه نرم‌افزاري خود اضافه كرد كهMcAfee DLP Gateway نام دارد و به كاربران و به خصوص مديران سايت اين امكان را مي‌دهد كه ورود و خروج اطلاعات از شبكه‌هايLAN را به طور كامل و بهتر از گذشته تحت كنترل داشته باشند.

1 خرداد (22 مي)
شركت گوگل در اين روز اعلام كرد كه قصد دارد سرويس كره زمين خود را به سيستم صوتي مجهز كند. به اين ترتيب كه كاربران مي‌توانند براي قسمت‌هاي مختلف دنياي مجازي گوگل در اين سرويس، تم‌هاي صوتي اضافه كنند. همچنين شركتWild Sanctuary نيز با افزودن صداهاي طبيعت به مناطق مختلف كره زمين، در اين پروژه به گوگل كمك خواهد كرد. هدف اصلي گوگل از اين اقدام افزايش كاربري سرويس كره زمين گوگل و ارتباط بهتر كاربران با آن اعلام شد.

10 خرداد (31 مي)
در حاليكه شركت موزيلا، توليد كننده مرورگر فايرفاكس، از مدتها قبل نسخه شماره 2 اين مرورگر را در شبكه اينترنت در دسترس كاربران قرار داده بود، در اين روز براي رفع نواقص نسخه شماره 5.1 خود نيز فايل‌هاي به روز رساني ارائه كرد. اين اقدام موزيلا با انتقادات زيادي همراه بود كه در را‡س آن مسوولين شركت مايكروسافت، مهمترين رقيب موزيلا از اين اقدام بهره‌برداري‌هاي تجاري زيادي كرد.

14 خرداد (4 ژوئن)
در اين روز يكي از بزرگترين حملات اينترنت در طول چند سال اخير به نرم‌افزار و سرويس اينترنتي ياهو مسنجر انجام شد. هكرهاي اينترنتي در اين حمله بيش از 40 سايت را براي حمله به اين سرويس آماده كرده بودند و توانستند با نفوذ به برخي نقاط آسيب‌پذير نرم‌افزار صدماتي را به اين سرويس وارد كنند. اما با تلاش‌هاي مديران و مهندسين شركت ياهو، پس از دو روز كليه نقاط آسيب‌ديده و راه‌هاي نفوذ هكرها ترميم شدند. بنا به گفته كارشناسان امنيتي، در صورت موفقيت هكرها در اين حمله، مشكلات متعددي براي كاربران سرويس ياهو مسنجر بوجود مي‌آمد.

30 خرداد (19 ژوئن)
يكي از مهمترين اتفاقات سال 86 و 2007 ميلادي در اين روز به وقوع پيوست. شركت ياهو بعد از سالها مديريت تري سمل ، سكان مديريت اين شركت بزرگ و محبوب را به جري يانگ سپرد. اين تغييرات در را‡س مديريت شركت ياهو با هدف ايجاد يك شوك مديريتي در اين شركت انجام شد. شرايط اقتصادي و تجاري ياهو در طول سال گذشته بسيار بد بود به طوري‌كه بسياري از سرمايه‌گذاران و سهام‌داران اين شركت قصد باز پس گرفتن سرمايه‌هاي خود را داشتند. اجراي چند پروژه ناموفق نظير سرويس پست الكترونيكي بتا و پروژه پاناما، باعث شد تا هيات مديره ياهو، جري يانگ را جايگزين سمل كنند. يانگ يكي از ياران قديمي ياهو و جزو بنيانگذاران اين شركت است.

6 تير (26 ژوئن)
اين روز يكي از پر ترافيك‌ترين روز‌هاي شبكه اينترنت در طول سال گذشته گزارش شده است. به طوريكه سرعت انتقال اطلاعات در شاه‌راه‌هاي اينترنتي به طور قابل ملاحظه‌اي كاهش يافتند. به عنوان مثال، ميانگين سرعت دانلود اطلاعات در قاره آمريكا به 97.1 مگابايت بر ثانيه رسيد و اين در حالي بود كه در حدود يك ماه قبل از آن اين سرعت حدود 50 مگابايت بر ثانيه بوده‌است. همچنين در اين روز شركت گوگل نيز سرويس جديدي با نامGoogle Earth Outreach را راه‌اندازي كرد كه از طريق سرويس كره زمين اين شركت، به كاربران و شركت‌هاي تجاري تازه‌كار امكان برقراري ارتباط با شركت‌هاي فني و تجاري بزرگ را مي‌دهد.

23 مرداد (13 آگوست)
در اين روز ، هكرهاي اينترنتي در يك اقدام سياسي و براي نشان دادن خشم خود از سياست‌هاي جنگ طلبانه غرب، سايت رسمي سازمان ملل را هك كردند. در اين اقدام پس از باز شدن صفحه اصلي سايت، يك كادر در بالاي صفحه به نمايش در مي‌آمد كه در آن نوشته شده بود: « اين يك اعتراض است. اي اسرائيل و آمريكا! كودكان و ساير مردم را نكشيد. براي هميشه صلح كنيد. بدون جنگ ... »

يكم شهريور (22 آگوست)
شركت گوگل، سرويس جديدي را با نام آسمان گوگل (Google Sky) به دنياي اينترنت معرفي كرد مشابه سرويس كره زمين اين شركت بود. با اين تفاوت كه به كاربران امكان مي‌داد تا درآسمان و در بين كهكشان‌ها گشت و گذار كنند.

سوم شهريور (24 آگوست)
يكي از بزرگترين سرقت‌هاي اطلاعاتي در شبكه اينترنت در اين روز انجام شد. در اين حمله هكرهاي اينترنتي توانستند با نفوذ به يكي از سرور‌هاي سايت كاريابي Monster.com ، براي تعداد زيادي از كاربران ثبت نام كرده در اين سايت، نامه الكترونيكي قلابي ارسال كنند و از آنها به ثبت نام جهت يك شغل خوب و پر درآمد ترقيب كنند. در اين حمله، اطلاعات بيش از يك ميليون و ششصد هزار كاربر در امريكا به سرقت رفت.

26 مهر (17 اكتبر)
شركت اسكايپ(Skype) اعلام كرد كه كاربران اين شركت مراقب فايل نصب جعلي ملقب به اين شركت كه توسط هكرهاي اينترنت توزيع شده‌است باشند.
اين فايل كه با نام SkypeDefenderSetup.exe در شبكه توزيع شده بود، توانست بسياري از كاربران اين شركت را به دام بياندازد. به اين ترتيب كه كاربران، به خيال نصب نسخه جديد نرم‌افزارVoIP اين شركت، يك برنامه تروجان را بر روي رايانه خود نصب مي‌كردند كه ضمن برداشت اطلاعات شخصي كاربران، مشكلات امنيتي زيادي براي كاربران ايجاد مي‌كرد.

4 آبان (24 اكتبر)
در اين روز سايت‌هاي خبري اينترنتي، خبر جالبي را به نقل از يكي از مقامات ارشد گروه‌هاي نظامي فلسطيني منتشر كردند مبني بر اينكه نظاميان فلسطيني براي مقابله با اشغالگران اسرائيلي و شناسايي موقعيت‌هاي استراتژيك آنها جهت پرتاب راكت‌هاي خود از سرويس كره زمين گوگل استفاده مي‌كنند. اين خبر باعث خشم نيروهاي اسرائيلي و اعتراض آنها به شركت گوگل در خصوص دسترسي آزاد نيروهاي فلسطيني به اين سرويس شد.

14 آبان (4نوامبر)
در طول سال گذشته يكي از دغدغه‌هاي دولت‌هاي مختلف در سراسر دنيا، بحث دسترسي كودكان به سايت‌هاي اينترنتي غير اخلاقي بوده‌است و در اين راستا اقدامات گوناگوني در جهت توجيه والدين در كنترل كاربري اين گروه سني و همچنين فيلترينگ سايت‌ها انجام شد. اما يكي از مؤثرترين اين اقدامات ارائه سرويس موتور جستجوگر www.FragFinn.de توسط دولت آلمان بود. اين موتور جستجوگر ويژه كودكان طراحي شده است و فقط سايت‌هايي را در اختيار آنها قرار مي‌دهد كه از نظر مسائل اخلاقي مورد تأييد اين دولت قرار دارند.

10 دی (30 دسامبر)
اين روز را مي‌توان يكي از تلخ‌ترين روزهاي شبكه اينترنت ناميد. زيرا شركت AOL سهامدار اصلي مرورگر نت اسكيپ به طور رسمي اعلام كرد كه ديگر از اين مرورگر پشتيباني نخواهد كرد و اين مرورگر براي هميشه از پبكه اينترنت حذف خواهد شد. مرورگر نت اسكيپ، مرورگر قدرتمندي بود كه به علت عدم توانايي مالي بنيانگذاران آن، توانايي مقابله با اينترنت اكسپلورر مايكروسافت را نداشت و در نهايت شكست خورد.

18 دی (8 ژانويه)
يكي ديگر از تغييرات مديريتي بسيار مهم در دنياي اينترنت در اين روز بوقوع پيوست. در حالي كه چند‌روز از آغاز سال جديد ميلادي مي‌گذشت، ميشل بكر، رئيس شركت موزيلا از سمت خود استعفاء كرد و سكتن مديريت اين شركت بزرگ را به جان ليلي، رئيس بخش عملياتي موزيلا سپرد. اين اقدام بكر، بسياري از كارشناسان شبكه اينترنت را شوكه كرد.

8 بهمن (27 ژانويه)
قطع كابل اصلي ارتباط اينترنتي در درياي مديترانه مشكلات زيادي را براي كاربران كشورهاي مصر و بيشتر كشورهاي خاورميانه بوجود آورد. اين قطعي ارتباط به كابل نوري FLAG مربوط مي‌شد. چند روز بعد از اين اتفاق، كابل ارتباطي ديگري در خليج فارس نيز قطع شد، كه كاهش سرعت ارتباط اينترنتي منطقه را افزايش داد.

14 بهمن (2 فوريه)
يكي از جنجالي‌ترين خبرهاي سال 86 در اين روز در خبرگزاري‌ها منتشر شد. در اين روز شركت مايكروسافت با ارائه يك پيشنهاد 6.44 ميليارد دلاري، خواستار خريد سهام شركت ياهو شد. اين پيشنهاد بسياري از نگاه‌ها را به خود جلب كرد و با انتقادات زيادي از سوي كارشناسان شبكه اينترنت همراه شد. البته مدتي پس از آن، مسئولين ياهو با وجود مشكلات مالي زياد خود، پيشنهاد مايكروسافت را رد كردند.

----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱۲/۲۲/۱۳۸۶

Transparent Nuclei ( نوکلئون شفاف )

یک الکترون در نوکلئون با یک پروتون برخورد می کند ؛ ایجاد یک Pion کرده و باعث دگرگون شدن پروتون مقارن نوترون می شود .

An electron (bright green) has just scattered from a nucleus and created a pion (green-skinned particle) . This pion's quarks are so tightly packed that they nearly cancel each other's color charge, allowing the pion to slip through the nucleus without interacting, an effect now seen at the lowest possible energies
Image Credit: J. Griffin / Jefferson Lab
A two-quark particle shot into a large nucleus is ordinarily absorbed, as its quarks interact with the nuclear quarks

But in some cases it can sail right through . Now a research team has reported that they have observed this so-called color transparency in the lower energy realm, where such quark-scale effects aren't normally seen

The results—which are somewhat controversial—could help theorists who hope to bring the clean calculations of high energy, particle physics down into the messy world of lower energy nuclear physics

محمد زكريای رازی و نظریه اتمی

محمد زكرياي رازي (925- 841 ميلادی/304-244 خورشيدی) پزشک، فیلسوف، شیمی دان و فیزیکدان ایرانی در كتاب شكوك بر جالينوس پس از معرفي نظريه‌ي اتمي دموكريتوس و نقد نظر مخالفان او، نظريه‌ي اتمي خود را معرفي كرده است.

او معتقد بود كه هيولاي مطلق پيش از خلقت عالم (يعني ماده‌ي پيش از پديد آمدن هستي) عبارت بود از ذرات تجزيه‌ناپذير (اتم‌ها) .

اتم‌ها به نسبت‌هاي مختلفي با خلاء آميخته‌اند و عناصر را پديد آورده‌اند. ويژگي‌هاي عناصر گوناگون از نسبت‌هاي متفاوت ماده و خلاء بر مي‌خيزد؛ چنان‌كه عناصر سنگين، مثل خاك و آب، ميل حركت به مركز زمين دارند، در حالي كه عناصر سبك، مثل هوا و آتش، كه نسبت خلاء در آ‌ن‌ها بيشتر است، به سوي بالا حركت مي‌كنند .

به نوشته‌ي كارشناسان بنياد فيزيك آمريكا، مانند اين نظريه را 800 سال بعد جان دالتون پيشنهاد كرد .

پایگاه معتبر Physics.org می نویسد : « تئوری اتمی او فوق العاده نزدیک به تئوری مدل اتمی جان دالتون در هزار سال بعد بود . اگرچه کاملا اتخاذ و پذیرفته نشد .»

Atomic theory into something that was remarkably close to John Dalton's scheme a thousand years later. However, it was not widely adopted


البته، بيان رازي با بيان رابرت بويل نيز شباهت دارد. رابرت بويل با چند آزمايش نشان داد كه هوا را مي‌توان فشرده كرد تا فضاي كمتري بگيرد. بنابراين، نتيجه گرفت كه هوا بايد از ذره‌هاي بسيار كوچكي درست شده باشد كه بين آن‌ها فضاي خالي وجود دارد. اين ذره‌ها به هنگام فشرده كردن هوا به هم نزديك مي‌شوند. او نشان داد كه گازهاي ديگر نيز چنين ويژگي را دارند .

اما اگر نظر نيوتن را درباره‌ي اتم‌ها در نظر بگيريم، جايگاه رازي بيشتر روشن مي‌شود.

نيوتن در كتاب نورشناسي خود مي‌گويد:

« خداوند به هنگام آفرينش جهان، ذره‌هاي سخت و نفوذناپذيري را در اندازه‌ها و شكل‌هاي متفاوت آفرييد و مواد گوناگون از نسبت‌هاي متفاوتي از آن ذره‌ها و فضا ساخته شدند. آن ذره‌ها به اندازه‌اي سخت هستند كه هرگز شكسته نمي‌شوند و چه قدرتي مي‌تواند چيزي را كه خداوند در آفرينش آغازين پديد آورده است، بشكند » .



منابع:
1. اذكايي، پرويز. حكيم رازي(حكمت طبيعي و نظام فلسفي). طرح نو، چاپ دوم، 1384
2. آسيموف، آيزاك. اتم. ترجمه‌ي هوشنگ شريف‌زاده. فاطمي، چاپ دهم، 1381
3. بريتانيكا، مقاله‌ي اتم، سي‌دي 2006
4. پایگاه معتبر Physics.org
----- کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ خلیج فارس می باشد -----
---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

دانشگاه مطالعات خارجي توكيو (TUFS)



آموزش ‌برتر ‌در‌ ژاپن‌

دانشگاه مطالعات خارجي توكيو (TUFS) يك دانشگاه ملي است كه در زمينه مطالعات زباني، فرهنگي و اجتماعي جوامع مختلف و نيز روابط بين‌الملل دوره‌هايي در سطح كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري برگزار مي‌كند.


اين دانشگاه با آموزش فشرده زبان‌ها و فرهنگ‌هاي مختلف در مباحث علمي و بين‌المللي، بينش عميقي به دانشجويان اعطا مي‌كند، به طوري كه فارغ‌التحصيلان TUFS در بسياري از زمينه‌ها پيشرو بوده و همواره به عنوان سفيران بين تمدن‌ها عمل كرده‌اند. اين دانشگاه هم‌اكنون داراي يك دانشكده مطالعات خارجي است كه به 3 زيرمجموعه تقسيم مي‌شود كه اين سه مجموعه 7 ناحيه مطالعاتي و 26 زبان اصلي و حوزه تخصصي را دربر مي‌گيرند. اين مجموعه عبارتند از:
دانشكده تحصيلات تكميلي مطالعات مناطق، مركز زبان ژاپني براي دانشجويان بين‌المللي و موسسه پژوهشي براي زبان‌ها و فرهنگ‌هاي آسيا و آفريقا.



TUFS همچنين برگزاركننده 3 دوره ويژه در انفورماتيك قواعدشناسي، انفورماتيك زبان‌شناسي و اسناد و مدارك است كه در كنار اين دوره‌ها، مطالعات ماوراء فرهنگي نيز توسط وازتخانه‌هاي آموزش، فرهنگ، ورزش و علوم فناوري ژاپن در اين دانشكده ايجاد و ارتقاء يافته است. اين دوره يعني چهارمين برنامه اين مركز از سپتامبر 2003 شروع به فعاليت كرده است و در آينده‌اي نزديك پژوهش‌هايي در زمينه آموزش زبان و فنون آموزش كودك نيز در دانشكده ارائه خواهد شد.







دانشجويان خارجي براي حضور در اين دانشگاه بايد از ميان 3 برنامه زير يكي را انتخاب كنند:

1) تحصيل به عنوان يك پژوهشگر
2) با مشاركت در دوره‌هاي ارائه شده و حضور در كلاس‌ها
3) مستقلا به عنوان يك محقق آزاد وارد دانشگاه شوند. ( البته در صورتي كه در كشور خود به سمت استادي اشتغال داشته باشند. )

همچنين مركز مبادله دانشجويان دانشگاه از دانشجويان خارجي در fuchu campus پذيرايي كرده و تفريحات، فعاليت‌ها و نشست‌هايي ميان سازمان‌هاي اجتماعي ملي و دانشجويان برگزار مي‌كند.

در‌بخش اقامت بين‌المللي دانشگاه نيز با قيمت مناسب به تعداد معدودي دانشجوD خارجي خوابگاه ارائه مي‌شود.در دانشگاه TUFS دوره‌هاي زبان به شرح زير برگزار مي‌شوند:

زبان اصلي: دانشجويان يك زبان اصلي را براي مطالعه فشرده همزمان با ورود به دانشگاه انتخاب مي‌كنند. اين زبان اصلي پايدار براي فعاليت‌هاي علمي دانشجويان در طول 4 سال تحصيلشان تشكيل مي‌دهد و 28 واحد درسي را شامل مي‌شود.

زبان دوم: دانشجويان تعداد بيشتري، زبان را نيز به منظور مقايسه تطبيقي دانش زباني بايد بياموزند.

زبان پژوهشي: دانشجويان مي‌توانند يك زبان اضافي مانند يك زبان باستاني را بياموزند، تا بتوانند تنوع زباني را تجربه كرده و مدرك خود را از زبان‌ها عميق‌تر كنند.




در كنار اين دوره‌ها، مباحثي هم راجع به مطالعات منطقه‌اي در سطوح مقدماتي و پيشرفته ارائه مي‌شوند كه طي آنها دانشجويان ابتدا ضمن گذراندن 8 واحد درسي ويژگي‌هاي اساسي زبان، فرهنگ و جامعه را در منطقه مورد مطالعه خود بررسي مي‌كنند و سپس دانش تخصصي خود را ضمن 12 واحد درسي ديگر گسترش داده و درك خود را از زبان، فرهنگ و جامعه آن منطقه به طور كامل افزايش مي‌دهند.













لینک ها :

۱۲/۲۰/۱۳۸۶

بهائيت؛ آن گونه كه هست

ويژه‌نامه ايام 29 تحت عنوان «بهائيت؛ آن گونه كه هست» ، (ضميمه روزنامه جام‌جم، 6 شهريور 1386) تلاشي بود از سوي تعدادي از محققان و پژوهشگران كه با روش علمي، و با هدف روشنگري و آشكار كردن حقايق تاريخي، تلاش كردند ابعاد مختلف ماجرايي را كه از حدود 160 سال پيش در ايران بروز كرد براي نسل جوان و جوياي حقيقت، واكاوي و تبيين نمايند.
اين اقدام علمي با استقبال گسترده طيفهاي مختلف مواجه شد كه خواسته تمامي آنها، تداوم اين گونه مباحث در عرصه‌هاي مختلف بود. از سوي ديگر، وابستگان به تشكيلات فرقه بهائيت، با تمسك به روش قديمي تخطئه و تخريب منتقد، تهديد، مغلطه و سفسطه (كه ظاهراً در تار و پود آن تشكيلات رسوخ كرده و نهادينه شده است) به جاي تفكر و انديشيدن در مطالب مطروحه، شتابزده به پاك كردن صورت مسئله پرداختند و در حالي كه از گفتگوي علمي و غير متعصّبانه رويگردان‌اند با رجزخواني، نويسندگان ايام را متهم به يكطرفه به قاضي رفتن نمودند.
از آنجا كه هدف نويسندگان ايام كمك به آشكار شدن حقايق براي حقيقت جويان و نيز گرفتاران در دام توهمات تشكيلاتي است، تصميم گرفته شد با راه‌اندازي سايتي، به گفتگو با علاقمندان به مسائل تاريخي و طالبان حقيقت بپردازند.


با توجه به ناياب شدن سريع ويژه نامه ايام 29، تصميم گرفته متن آن را تماماً جهت استفاده علاقمندان در سايت قرار گیرد.

البته، لزوم رعايت شرايط گفتگوي علمي و برابر از يك سو و صيانت از پاكي و تقدس ساحت علم و ادب از سوي ديگر، ما را بر آن داشت كه ايرادات و انتقادات درج شده در سايتهاي بهائي و نامه‌هاي وارده را كه حاوي كلمات و عبارات هتاكانه و غير علمي است، بدون آن عبارات، به همراه پاسخ آنها بمرور در سايت مطرح نماييم.
بدين وسيله از مدعيان آزاد انديشي مي‌خواهيم كه بدون و آلودن ساحت علم و بحث و گفتگو به لوث عبارات و ادعاهاي زشت و غير منطقي و فرافكني، ايرادات خود را به مطالب ايام مطرح نمايند تا در فضاي علمي به آنها پاسخ گفته شود.

نويسندگان ايام

کلیک کنید : ايام 29 : بهائيت؛ آن گونه كه هست

---- وبلاگ خلیج همیشه فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱۲/۱۸/۱۳۸۶

بشکسـت اگر دل من ...

همه هســــت آرزویم که ببینــــم از تو روئـــی
چه زیــــــان ترا که من هم برســــم به آرزوئی

به کسی جمــــــــال خود را ننموده ای و بینـــم
همـــه جا به هر زبــانی بُوَد از تو گفتــــگـــوئی

به ره تو بسکه نالم، زغـــــم تو بســکه مویــم
شـده ام زنـاله نــائی، شـده ام ز مویه مــوئی

همه خوشــدل اینکه مطرب بزند به تار چنگی
من از آن خوشم که چنگی بزنم به تار مــوئی

چه شـــود که راه یـابد ســوی آب تشنه کـامی؟
چه شــــود که کام جوید، زلـب تو کام جوئــی؟

شود اینکه از ترحم، دمـی ای سحـاب رحــمت
من خشــک لب هم آخر ز تو تر کنم گلوئـــی؟

بشکسـت اگر دل من به فـــدای چشـم مسـتت
سر خــمّ می ســـلامت، شکـــند اگر سبــــوئی

همه موســـم تفـــرج به چمـن روند و صــحرا
تو قـدم به چشم مـن نه، بنشــین کنار جــوئی

ز چه شــیخ پاکــدامن ســوی مســــجدم بخـواند
رخ شیــخ و ســجده گاهی، سرمـا و خاک کوئی

golfe-persique.blogspot.com

---- منبع : وبلاگ خلیج فارس ----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

السلام علیک یا علی بن موسی الرضا (علیه السلام)

----------
----------
عاشق عشق به هواي تو شد کشته رضا به رضای تو شد -- حنجره ها خون آلـودست قصه همين اسـت تا بوده است



دعبل خزایی شاعر زمان امام رضا (ع) که قصیده ای را در مدح اهل بیت سروده بود ، در دیداری با آن حضرت و در حضور مردم قصیده اش را به طور کامل قرائت کرد . تا رسید به بیت : وقبر ببغداد ...
امام رضا (ع) دو بیت در ادامه این قصیده اضافه نمودند :

و قبـــر بطـوس یالهــا من مصـــیبه ---------- توقد فــی الأحشـــاء بالحـــرقات
و قبری در طوس است ؛ برای آن مصیبت هایی است که تا روز قیامت آتش از دل های سوخته شعله ور خواهد بود .

إلی الحشر حتی یبعث الله قائما ---------- یفــــرج عــنا الــهم و الکــربـــات
تا آنکه خداوند قائم آل محمد (ع) و منتقم ما را برانگیزد و غصه ها و اندوه ما را برطرف سازد .

نقل از کتاب عیون اخبار الرضا (ع) شیخ صدوق


----------
----وبلاگ خلیج همیشه فارس----
Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf

۱۲/۰۹/۱۳۸۶

اربعین حسینی

فرارسیدن اربعین سید و سالار شهیدان ، ابا عبد الله الحسین (ع) بر عاشقان ولایت تسلیت باد


بک گراند زیر ؛ ویژه ماه محرم و صفر تقدیم به شما دوستان عزیز و گرامی ...

(با کلیک بر روی تصویر بالا می توانید آن را در اندازه 768 * 1024 مشاهده کنید . سپس راست کلیک کرده و گزینه Set as Background را انتخاب نمایید)


به مناسبت ماه محرم و صفر که به فرموده امام خمینی این دو ماه ، اسلام را پس از گذشت بیش از 1400 سال زنده نگه داشته است و عزاداری امام حسین (ع) و 72 یار که باوفایش با گذشت 14 قرن از واقعه کربلا همه ساله با شور بیشتری نسبت به گذشته برگزار می گردد ؛ تصمیم گرفتم تعدادی فایل صوتی را به صورت MP3 آپلود کنم تا عزیزانی که به این نوع فایل ها دسترسی ندارند ، منبع خوبی برای دانلود داشته باشند .

این فایل ها زیباترین نواهای خوانده شده ویژه ماه محرم و صفر است که تعدادی از آن ها ترانه و تعدادی دیگر مداحی هستند . پیشنهاد می کنم همه را دانلود کنید و شنیدن هیچ کدام را از دست ندهید .


آقام حسین + آقامون دلبره + علی اکبر + علی اصغر + بوی سیب + با عاشورا می گریم + داغ ازلی + دورم از خویش مکن

عشق من + شبای بی تو + یا حسین + یا حسین غریب مادر + یا رقیه + یا زینب + کربلا + مانده ام تنها + عاشورا + بوی محرم

ای حسین جان + ساقی تشنگان + عمو جان


محرم امسال تعدادی عکس گرفتم که با کلیک بر روی عکس زیر می توانید آن ها را مشاهده کنید :

۱۲/۰۷/۱۳۸۶

عکس ماهواره ای زیبا از خلیج فارس

.:: Golfe Persique .::. خلیج فارس .::. Persian Gulf ::..
(برای مشاهده عکس کامل ، بر روی آن کلیک کنید)

تاریخچه ای کوتاه و خواندنی از عدد صفر

يكي از معمول‌ترين سوال‌هايي كه مطرح مي‌شود اين است كه چه كسي صفر را كشف كرد؟ البته براي جواب دادن به اين سوال به دنبال اين نيستيم كه بگوييم شخص خاصي صفر را ابداع و ديگران از آن زمان به بعد از آن استفاده مي‌كردند.

اولين نكته شايان ذكر در مورد عدد صفر اين است كه اين عدد دو كاربرد دارد كه هر دو بسيار مهم تلقي مي‌شود يكي از كاربردهاي عدد صفر اين است كه به عنوان نشانه‌اي براي جاي خالي در دستگاه اعداد (جدول ارزش مكاني اعداد) بكار مي‌رود.
بنابراين در عددي مانند 2106 عدد صفر استفاده شده تا جايگاه اعداد در جدول مشخص شود كه بطور قطع اين عدد با عدد 216 كاملا متفاوت است.

دومين كاربرد صفر اين است كه خودش به عنوان عدد بكار مي‌رود كه ما به شكل عدد صفر از آن استفاده مي‌كنيم. هيچكدام از اين كاربردها تاريخچه پيدايش واضحي ندارند. در دوره اوليه تاريخ كاربرد اعداد بيشتر بطور واقعي بوده تا عصر حاضر كه اعداد مفهوم انتزاعي دارند. بطور مثال مردم دوران باستان اعداد را براي شمارش تعداد اسب‌ها بكار مي‌بردند و در اينگونه مسائل هيچگاه به مساله‌اي برخورد نمي‌كردند كه جواب آن صفر يا اعداد منفي باشد.

بابلي‌ها تا مدت‌ها در جدول ارزش مكاني هيچ نمادي را براي جاي خالي در جدول بكار نمي‌بردند. مي‌توان گفت از اولين نمادي كه آنها براي نشان دادن جاي خالي استفاده كردن گيومه (") بود. مثلا عدد 6 نمايش‌دهنده 2106 بود. البته بايد در نظر داشت كه از علائم ديگري نيز براي نشان دادن جاي خالي استفاده مي‌شد وليكن هيچگاه اين علائم به عنوان آخرين رقم آورده نمي‌شدند، بلكه هميشه بين دو عدد قرار مي‌گيرند بطور مثال عدد "216 را با اين نحوه علامت‌گذاري نداريم. به اين ترتيب به اين مطلب پي مي‌بريم كه كاربرد اوليه عدد صفر براي نشان دادن جاي خالي اصلاً به عنوان يك عدد نبوده است.

البته يونانيان هم خود را از اولين كساني مي‌دانند كه در جاي خالي، صفر استفاده مي‌كردند اما يونانيان دستگاه اعداد (جدول ارزش مكاني اعداد) مثل بابليان نداشتند. اساسا دستاوردهاي يونانيان در زمينه رياضي بر مبناي هندسه بوده و به عبارت ديگر نيازي نبوده است كه رياضيدانان يوناني از اعداد نام ببرند زير آنها اعداد را بعنوان طول خط مورد استفاده قرار مي‌دادند.

البته بعضي از رياضيدانان يوناني ثبت اطلاعات نجومي را بر عهده داشتند. در اين قسمت به اولين كاربرد علامتي اشاره مي‌كنيم كه امروزه آن را به اين دليل كه ستاره‌شناسان يوناني براي اولين بار علامت صفر را براي آن اتخاذ كردند، عدد صفر مي‌ناميم. تعداد معدودي از ستاره‌شناسان اين علامت را بكار بردند و قبل از اين كه سرانجام عدد صفر جاي خود را بدست آورد، ديگر مورد استفاده قرار نگرفت و سپس در رياضيات هند ظاهر شد.

هنديان كساني بودند كه پيشرفت چشمگيري در اعداد و جدول ارزش مكاني اعداد ايجاد كردند هنديان نيز از صفر براي نشان دادن جاي خالي در جدول استفاده مي‌كردند.

اكنون اولين حضور صفر را به عنوان يك عدد مورد بررسي قرار مي‌دهيم اولين نكته‌اي كه مي‌توان به آن اشاره كرد اين است كه صفر به‌هيچ‌وجه نشان‌دهنده يك عدد بطور معمول نمي‌باشد. از زمان‌هاي پيش اعداد به مجموعه‌اي از اشياء نسبت داده مي‌شدند و در حقيقت با گذشت زمان مفهوم صفر و اعداد منفي كه از ويژگي‌هاي مجموعه اشياء نتيجه نمي‌شدند، ممكن شد.

هنگامي‌كه فردي تلاش مي‌كند تا صفر و اعداد منفي را بعنوان عدد در نظر بگيريد با اين مشكل مواجه مي‌شود كه اين عدد چگونه در عمليات محاسباتي جمع، تفريق، ضرب و تقسيم عمل مي‌كند. رياضيدانان هندي سعي بر آن داشتند تا به اين سوال‌ها پاسخ دهند و در اين زمينه نيز تا حدودي موفق بوده‌اند.

اين نكته نيز قابل ذكر است كه تمدن ماياها كه در امريكاي مركزي زندگي مي‌كردند نيز از دستگاه اعداد استفاده مي‌كردند و براي نشان دادن جاي خالي صفر را بكار مي‌برند. بعدها نظريات رياضيدانان هندي علاوه بر غرب، به رياضيدانان اسلامي و عربي نيز انتقال يافت. فيبوناچي، مهمترين رابط بين دستگاه اعداد هندي و عربي و رياضيات اروپا مي‌باشد.


معرفی وب سایت Spaceflight Now | مرجع پروازهاي فضايي‌


انديشه سفر به فضا و اكتشافات نجوم و فضانوردي هميشه براي انسان جذاب بوده است.

در اين رابطه نيز در جهان شبكه‌هاي ‌اطلاع‌رساني تعداد بسيار زيادي وب سايت علمي معتبر وجود دارد.

از صفحاتي كه توسط آژانس‌هاي فضايي براي هر ماموريت ‌طراحي مي‌شود تا مجموعه‌اي از پايگاه‌هاي خبري، اما اگر مي‌خواهيد از آخرين رويدادهاي فضايي و همچنين آخرين اكتشافات ‌نجومي اطلاعات به روز و معتبري در اختيار داشته باشيد توصيه مي‌كنيم اين سايت را از دست ندهيد. ‌

‌www.spaceflightnow.com يكي از اصلي‌ترين مراجع براي كسب خبر از دنياي نجوم و فضا است. در اين ‌وبگاه، شما مي‌توانيد آخرين رويدادها و اخبار را از ماموريت‌هاي فضايي، پرتاب‌ها، كشفيات جديد و مواردي مانند آن بپاييد.

طراحي ساده وبگاه باعث امكان استفاده راحت از داده‌هاي معتبر و اصلي اين پايگاه مي‌شود.

‌اطلاعات منتشر شده در اين پايگاه از سوي منابع رسمي و دانشمندان برجسته تامين مي‌شود و سپس توسط گروهي از ‌روزنامه‌نگاران علمي بازنويسي و منتشر مي‌شود.

گزارش‌هاي لحظه به لحظه از پرواز شاتل‌ها و راهپيمايي‌هاي فضايي ‌همراه با انتشار تصاوير و فيلم‌هاي مرتبط از ديگر خدمات اين‌ وب سايت است.

‌اگر علاقمند به عضويت در اين وبگاه باشيد مي‌توانيد با پرداخت مبلغ اندكي از خدمات آن كه شامل تماشاي ويدئو‌هاي به ‌روز و مرتبطي از رويدادهاي فضايي است بهره‌مند شويد.

‌اين وبگاه نسخه نجومي به نام‌ ‌Astronomynow.com هم دارد كه صرفا به پوشش رويدادهاي اخترشناسي مي‌‌پردازد اما در نسخه اصلي مي‌توانيد به هردو گروه اخبار و رويدادهاي دسترسي پيدا كنيد.

اين وبگاه با توجه به گروه حرفه‌اي ‌توليد آن و از سوي ديگر ارتباط با اصلي‌ترين مراكز علمي و پژوهشي توانسته است جايگاه بسيار با ارزشي در جهان خبرهاي ‌فضايي به خود اختصاص دهد و بتواند به سوالات بسياري از مردم در اين زمينه پاسخ دهد.‌در بخش ديگري از اين وبگاه مي‌توانيد برنامه پرواز‌هاي پيش رو و پرتاب ماهواره‌ها يا سفاين فضايي را ببينيد و از ‌ماموريت‌هايي كه هم اكنون در مدار زمين در حال انجام است اطلاعات كسب كنيد.

اگر علاقه‌مند به دنياي جذاب فیزیک (شاخه نجوم) هستيد حتما سري به اين وبگاه بزنيد.

۱۲/۰۴/۱۳۸۶

کشف مخلوقات عجیب در اعماق 1000 متری آبهای اقیانوس منجمد جنوبی

جلوه ای ازعظمت خدا

گروهی از دانشمندان بین المللی موفق شدند مخلوقات اسرارآمیز اعماق اقیانوس منجمد جنوبی را در عمق بیش از هزار متر مشاهده و از این موجودات فیلمبرداری کنند.
سه کشتی آزمایشگاهی متشکل از محققان بین المللی با هدف کشف اسرار انواع حیات در اعماق بیش از هزار متری آبهای اقیانوس منجمد جنوبی به این منطقه اعزام شدند و با خود تصاویر بسیار شگفت انگیزی از مخلوقات زیر آب را به استرالیا آوردند.


براساس گزارش رویترز، در این خصوص مارتین ریدل، رئیس هیات کشتی تحقیقاتی Aurora Australis که با همکاری کشتی فرانسوی Astrolabe و کشتی ژاپنی Umitaka Maru به کاوش در اعماق اقیانوس منجمد جنوبی پرداختند، توضیح داد: "ما در این تحقیق کرمهای غیرعادی، حلزونهای غول پیکر، عنکبوتهای دریایی بسیار بزرگی که شبیه به بشقاب هستند و ستاره های دریایی عظیم الجثه ای را مشاهده کردیم. بسیاری از حیواناتی که در تاریکی زندگی می کنند و از دیده ها پنهان هستند بسیار عجیب به نظر می رسند."


این محققان توانستند حیوانات ساکن اعماق آبها را در خاستگاه طبیعی آنها مشاهده کنند. در حدود 25 درصد از این ارگانیسمهایی که دانشمندان از آنها فیلمبرداری کرده اند، تاکنون ناشناخته بودند.

۱۲/۰۲/۱۳۸۶

تصویری از لحظه شکستن لامپ

۱۱/۲۸/۱۳۸۶

تولید قند بدون کربوهیدرات و 2 هزار بار شیرین‌تر از شکر توسط یک ایرانی

دانشمند ایرانی دانشگاه ویسکونسین آمریکا تحولی بنیادین در صنایع غذایی جهان ایجاد کرده است. تولید پروتئینی در حجم انبوه که در عین عدم وجود کربوهیدرات در آن 2000 بار شیرینتر از شکر باشد نوید دهنده انقلابی نوین در دنیای پزشکی و صنایع غذایی خواهد بود.

دکتر فریبا اسدی پورتر دانشمند ایرانی دانشگاه ویسکونسین آمریکا گفت : پروتئین Brazzein از میوه ای خوردنی با تاریخچه طولانی مدت در رژیم غذایی آفریقاییها به دست می آید. ویژگی منحصربفرد این پروتئین به عنوان قندی تجاری اندازه کوچک (53 آمینو اسید)، پایداری در برابر تغییرات دمایی و pH محیط و در نهایت شباهت به قندی چون ساکاروز است اما تولید آن در حجم انبوه فرآیندی پیچیده است که در این پروژه موفق به ابداع روشی موثر برای تولید انبوه آن شده ایم.

وی افزود: از سال 1996 یعنی از حدود 12 سال قبل کار بر روی این پروژه را با هدف ایجاد تحولی بنیادین در صنایع غذایی و پزشکی جهان آغاز کردیم و اکنون در آستانه به سرانجام رساندن آن قرار داریم.

وی گفت : در این پروژه بر آن شدیم تا قند طبیعی Brazzein را در باکتری معروف Ecoli تولید کنیم. ما به این نتیجه رسیده بودیم که این پروتئین به جهت کوچک بودن بیش از حد، قابلیت تولید در باکتریها را ندارد و این فناوری نوین در حقیقت ارایه راهی برای تولید این پروتئین در باکتری است.

Brazzein که از گیاه بومی در غرب آفریقا به دست می آید با استفاده از تکنیک دکتر فریبا اسدی به زودی به تولید انبوه و جهانی رسیده و بدین ترتیب یکی از بزرگترین معماهایی که سالها ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده بود برطرف می شود.
این دانشمند ایرانی ادامه داد : برای نخستین بار در سال 1998 این پروتئین را در آزمایشگاه تولید کردم ولی مقدار آن ناچیز بود و اکنون به روش موثری برای تولید انبوه آن دست یافته ام.

وی در تشریح این دستاورد گفت : این پروتئین آنجا اهمیت خود را نشان می دهد که در عین عدم وجود هیچ گونه کربوهیدرات در آن هر گرم آن معادل 2 کیلوگرم شکر شیرینی دارد!

دکتر اسدی با اشاره به موفقیت آمیز بودن کلیت این پروژه گفت : اکنون شرکتی در آمریکا بر آن شده است تا این دستاورد آزمایشگاهی را به کارخانه و تاسیسات صنعتی برده و در آنجا آن را به تولید انبوه برساند.

این دانشمند ایرانی افزود : دولت آمریکا کمک هزینه ای بالغ بر 5/1 میلیون دلار و دانشگاه ویسکونسین 50 هزار دلار برای اجرای این پروژه اختصاص داده اند.

این قند استثنایی و فوق العاده شیرین به عنوان نخستین عامل شیرین کننده طبیعی و رقیب جدی برای نمونه های مشابه مصنوعی نظیر aspartame و sucralose معرفی شده است.

اسدی در ادامه گفت : گیاهی که پروتئین مذکور از آن حاصل شده است به صورت طبیعی در کشورهای غرب آفریقا نظیر کامرون و گابن یافت می شود و بنابه دلایلی ناشناخته در خارج از این محیط امکان رشد ندارد. این گیاه مرا به یاد گیاهی همچون "گز" در ایران می اندازد که به خاک، آب و هوا و وجود حشرات خاص برای رشد نیاز دارد.



پروتئین تولیدی محقق ایرانی آنجا اهمیت خود را نشان می دهد که در عین عدم وجود هیچ گونه کربوهیدراتی

هر گرم آن معادل 2 کیلوگرم شکر شیرینی دارد!





دکتر فریبا اسدی پورتر در یک نگاه :

Fariba M. Assadi-Porter
Assistant scientistUniversity of Wisconsin-MadisonPostdoctoral training, University of Wisconsin-MadisonPh.D. University of Wisconsin-Madison, Medical school
دکتر فریبا اسدی پروتر متولد اراک بوده و پس از اخذ مدرک دیپلم از این شهر راهی آمریکا شده تا در دانشگاه ویسکونسین ادامه تحصیل دهد.
وی در این دانشگاه در رشته بیوشیمی مشغول به تحصیل شده و مدرک دکتری خود را نیز در رشته بیوفیزیک از دانشکده پزشکی این دانشگاه اخذ کرده است.
دکتر اسدی عضو دپارتمان زیست شیمی دانشگاه ویسکانسین آمریکا بوده و افتخاراتی نظیر عضویت در انجن نشان ملی کلید طلایی آمریکا و چند انجمن مهم علمی و تحقیقاتی را در پرونده خود داشته و چندین پژوهش و دستاورد در خصوص Brazzein نیز به نام خود ثبت کرده است.






برای یافتن متن کامل این مقاله علمی بر روی لینک زیر کلیک کنید :
متن منتشر شده در قالب PDF : کلیک کنید


۱۱/۱۸/۱۳۸۶

MSN سال 1996 چه شکلی بود ؟

تصوير زیر نمايي از سايت MSN.com وابسته به مايكروسافت را در اولين روزهاي بعد از افتتاح در سال 1996 نشان مي دهد .

۱۱/۱۷/۱۳۸۶

كشف 25 راز موناليزا با يك دوربين منحصر به فرد

در سال 1969، پسربچه 11 ساله پاريسي با نام پاسكال كوته (Pascal Cotte) كارت متروي مادرش را قرض گرفت تا خود را به موزه لوور برساند و به گفته مادرش زيباترين نقاشي دنيا را به چشم ببيند. پسربچه آنقدر جلوي تابلوي نقاشي موناليزا ايستاد تا مسوول موزه مجبور شد برايش يك صندلي ببرد.
سي و پنج سال بعد كوته كه ديگر يك مهندس شده بود باز هم سه ساعت را جلوي اين شاهكار هنري سپري كرد، اما اين بار با يك دوربين بزرگ و با كشف اسرار مهمي از اين تابلوي پررمز و راز. بدين ترتيب و به كمك آن دوربين او توانست تصاويري مختلف از اين تابلو را به انضمام چشم‌ها، دهان و دست‌هاي موناليزا در ابعاد بزرگ بگيرد و از چهارشنبه گذشته در نمايشگاه مترئون سانفرانسيسكو در معرض ديد بگذارد.مطالعات طولاني‌مدت روي تابلوي موناليزا، كوته را به سمت طراحي و ساخت اين دوربين سوق داد كه با وضوح 250 مگاپيكسلي، از 13 طيف نوري براي تهيه عكس استفاده مي‌كند.دوربين ياد شده با بهره‌برداري از فناوري مادون قرمز ( Infrared) و همچنين روشن و واضح كردن تصاوير، تابلو نقاشي را اسكن كرده و به‌صورت مجازي، لايه‌هاي روغن جلا را كه در سال‌هاي متوالي روي آن زده شده، ورقه ورقه مي‌كند و به عمق نقاشي نفوذ كرده و به سطح رنگ روغني كه لئوناردو داوينچي از آن استفاده كرده مي‌رسد.
در تصاوير گرفته شده توسط اين دوربين، به طور مثال درخت‌ها سبزتر و آسمان آبي‌تر به نظر مي‌آيند. به اين ترتيب كوته با استفاده از تصاوير اين دوربين، توانسته بدون صدمه‌زدن به تابلو و به صورت مجازي به عمق نقاشي نفوذ كرده و با رسيدن به سطح رنگ روغن آن به اسرار نقاشي اين هنرمند بزرگ پي ببرد. كوته در نمايشگاه "اسرار موناليزا منتشر شد" در سانفرانسيسكو و با حضور هزاران تماشاگر مشتاق، 25 مورد از رموز اين نقاشي را كه سال‌هاست در هاله‌اي از ابهام قرار دارد، فاش كرد و به شرح مطالعات خود پرداخت.
وي در افتتاحيه اين نمايشگاه گفت: تابلوي موناليزا همانند يك آهن‌ربا افراد را به خود جلب مي‌كند و اكثر مردم دوست دارند اين تابلو را به چشم خود ببينند.بسياري از افراد كه براي مشاهده اين تابلو به موزه لوور مي‌آيند چيز زيادي دستگيرشان نمي‌شود و حتي نمي‌فهمند كه چرا موناليزا بهترين تابلوي نقاشي جهان است.كوته در سال 2004، با دوربين 240 مگاپيكسلي خود از موناليزا عكس‌هاي بسياري گرفت. وي با دقتي كه ساعت‌ها وقت گرفت توانست با استفاده از طيف‌هاي نوري مختلف از مادون قرمز تا ماوراء بنفش، 13 عكس از اين تابلو بگيرد.اين تصاوير به خاطر وضوح و قدرت تفكيكي كه دارند، حجم حافظه بسياري اشغال مي‌كنند، به طوري كه 13 تصوير مزبور حدود 22 گيگابايت حجم دارند و هر تصوير آن شامل 15 هزار نقطه در هر اينچ است.
وي پس از گرفتن عكس‌ها، براي آناليز و مشاهده تصاويري كه توسط امواج مادون قرمز و ماوراء بنفشي گرفته شده و معمولا تنها توسط حشرات قابل رويت هستند، 3 هزارساعت وقت گذاشت.
كوته مي‌گويد كه 25 مورد از رمزهاي موناليزا را از زير چندين لايه روغن جلا و پس از سال‌ها تعمير و رفو كشف كرده است.تصاويري كه توسط امواج مادون قرمز گرفته شده اند، لبخند صاحب تصوير اين تابلوي نقاشي را بزرگ‌تر و واضح‌تر نشان مي‌دهند. كوته حتي معتقد است كه با كمك اين دوربين مي‌توان طرح مقدماتي لئوناردو داوينچي را نيز كه قبل از تكميل نقاشي توسط رنگ روغن روي تابلو كشيده است، مشاهده كرد. اما بزرگ‌ترين كشف كوته در مورد ابرو و موژه‌هاي شخصيت نقاشي شده در اين تابلو است.

وي مي‌گويد: من يك مهندس هستم و همه‌چيز را به شكل منطقي خود مي‌بينم. هميشه فكر مي‌كردم كه چرا ابرو و مژه در اين نقاشي واضح نيست و چرا نقاشي با اين مهارت و تبحر نبايد به اين جزييات اهميت بدهد؟!وي مي‌افزايد: روزي با خودم گفتم اگر تنها يك تار ابرو يا يك مژه روي اين تابلو پيدا كنم، در حقيقت مدرك بزرگي در دست خواهم داشت كه ثابت مي‌كند لئوناردو داوينچي براي شخصيت نقاشي خود مژه و ابرو كشيده است. اين موردي است كه تا آن موقع كسي كشف نكرده بود. سرانجام كوته در يكي از عكس‌هايي كه از چشم‌هاي اين نقاشي گرفته بود يك تار ابرو يافت. وي مي‌گويد: اگر از نزديك به چشمان موناليزا نگاه كنيد، ترك‌هايي را در اطراف چشم آن مي‌بينيد كه بسيار ريز و تقريبا نامعلوم هستند و اين نشان مي‌دهد كه قسمت چشم اين نقاشي توسط مسوول يا مرمت‌گر آن پاك شده و موژه‌ها و ابروهاي آن نيز به خاطر اين دست‌كاري‌ها محو شده است.

دوربين بسيار دقيق كوته وي را تشويق كرده تا در مورد جزييات بيش‌تر اين شاهكار هنري كه هميشه اسراري در پس پرده داشته، بيش‌تر تحقيق كند. سطح مادون قرمز اين تصوير نشان مي‌دهد كه انگشت‌هاي دست چپ موناليزا، در ابتدا در يك جاي ديگر، غير از محل كنوني خود كشيده شده بودند. كوته مي‌گويد: تغيير محل اين انگشت‌ها روي تابلو به خاطر تغيير وضعيت لباس شخصي است كه مدل نقاشي لئوناردو داوينچي شده است.
وي مي‌افزايد: بسياري از افراد روي اين نكته كار كرده‌اند و به نتيجه خاصي نرسيدند اما به نظر من دليل موجه آن است كه مكان قبلي مچ دست چپ روي پوششي قرار داشت كه روي شكم موناليزا بود و به نظر من اين يك كشف بسيار بزرگ است.
با استفاده از عكس‌ها ديده مي‌شود كه رنگ پوست موناليزا صورتي كم‌رنگ و فضاي پشت او آبي‌روشن است در حالي كه وقتي به تابلو نگاه مي‌كنيد رنگ آن خاكستري-سبز ديده مي‌شود.

كوته گفت: لبخند ژوكوند اصلي موناليزا، بسيار عميق‌تر از آن چيزي است كه به نظر مي‌رسد و در حقيقت اين لبخند تمام صورت موناليزا را گرفته بوده است. از ديگر اسراري كه توسط اين محقق كشف شده اين است كه قسمت آرنج موناليزا دستكاري شده است. اين قسمت در سال 1956 توسط شخصي كه با سنگ به تابلو زده، مخدوش شده بود.
همچنين همان پوششي كه قسمت زانوي موناليزا را پوشانده، قسمت شكم وي را نيز پوشانده است.


منبع: CNN و PRnews Wire

نسل 3 ؟!